Pendlere, bygdas helter

Leserinnlegg

 

Eg tenker på alle de som pendler ut av bygda hver dag/ uke for å jobbe, slik at familien skal kunne bu og leve i Drangedal. Disse er med på å holde innbyggertallet oppe, og gir inntekter til kommunen.



Eg veit hvor mye det koster av kroner og energi å stå opp tidlig til alle årstider og dertil ulikt vær og føre. Kanskje ekstra tidlig om vinteren for å rekke frokost og få fram bilen før ein skal reise og være på plass til arbeidsdagens start. Og om kvelden tråkke seg gjennom køen mot Drangedal. Noen til ein ventans familie og kanskje ein medda som blir slukt i 5-6 tida før ein skal videre på dugnad, møter, trening eller kjøring av sine håpefulle. Kvelden blir kort, men mange stiller likevel opp på dugnader og andre aktiviteter som er med på å holde det frivillige i gang. Eg meiner pendlerne er Drangedals helter.

Sp vil jobbe for å utbedre fylkesveiene gjennom bygda. Som å rette ut flaskehalser, rydding av vegetasjon, og bedre dekke for økt sikkerhet langs veien.

SP er imot innstrammingene som er gjort i pendlerfradraget de siste seks åra. Vi vil opprettholde presset mot sentrale politikere for at pendlerne også i framtida får rimelige økonomiske rammer sett i forhold til den belastningen det er å pendle på jobb.

 

Thor Olav Holte
3.Kandidat
Drangedal Senterparti