Julesang: d’Draup er ute med ny og selvskrevet julelåt og video på YouTube, til trøst for alle at det i år ikke ble julekonsert. Fra venstre Marianne Bjervamoen, Jan Arve Kleiv, Odd Einar Berntsen, Marie Gregoriussen, Per Øyvind Heldal og Ida Jonskås Bergmann.

d’Draup med juleslager

Har du ikke kommet i julestemningen ennå, så bør du ta en titt inn på YouTube og se musikkgruppa d’Draups julehilsen til drangedøler og alle andre: «Når jula kommer så blir allting bra».

Vanligvis så er årets høydepunkt for d’Draup julekonserten, eller julekonsertene, i desember. Et høydepunkt for medlemmene i gruppa og for publikum. Gruppa skjønte fort at noen konsert kunne de bare glemme i år.

Skråblikk

– Øvingene i høst ble ikke som før, så derfor bestemte vi oss for å lage en musikkvideo som hilsen til drangedølene i stedet, og som vi kunne jobbe med, forteller mannen som har skrevet både tekst og melodi til juleslageren «Når jula kommer så blir allting bra»; Odd Einar Berntsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er virkelig blitt en fornøyelig video på over seks minutter som folk kan finne på YouTube. Bare siden fredag 4. desember, da den ble lagt ut, er den sett godt over 1200 ganger. Snart foreligger sangen på musikkstrømmetjenesten Spotify også. Her er gjenkjennelige motiver fra både Drangedal bygdetun, Drangedal kirke, Spar, den gamle skolen på Sandnes, samt hjemme i stua til Odd Einar, som måtte pyntes med juletre allerede i november for å få den rette stemninga på videoen.

Plaster på såret

Sangen og videoen er full av ironi og morsomheter, der den går i «dansebandtakt» som det svinger av. Medlemmene i gruppa er skuespillere selv, og har gjort alt av filmopptak og redigering, med litt støtte av Maries barn og Odd Einars bror.

– Vi håper dette kan være et lite plaster på såret for at det ikke ble julekonsert i år. Men det ligger hele seks andre egenskrevne sanger på YouTube fra gruppa, hvorav tre av dem er julesanger. Dermed skulle det være mulig å lage sin egen julekonsert i stua, sier Odd Einar Berntsen i den åtte år gamle sang- og musikkgruppa. Med seg på nisseverkstedet har han hatt Marianne Bjervamoen, Ida Jonskås Bergmann, Marie Gregoriussen, Per Øyvind Heldal og Jan Arve Kleiv.