Sjelden:: Det blir langt mellom togstoppene på stasjonene Drangedal og Neslandsvatn på Sørlandsbanen når Go-Ahead innstiller 9 av 19 avganger mellom Oslo og Kristiansand fra 4. januar 2021.

Nær halvparten av togene innstilles

På bakgrunn av kraftige smitteverntiltak og en nedgang i antall reisende i forbindelse med koronapandemien er Go-Ahead tvunget til å innstille avganger med Sørtoget. Innstillingene er gjeldende fra 4. januar 2021.

- Vi synes det er trist å måtte innstille togavganger med Sørtoget, men den andre smittebølgen og de nasjonale og lokale smitteverntiltakene gjør at vi kjører med tilnærmet tomme tog. Det kan vi selvfølgelig ikke forsvare over tid. Enkelt sagt så opprettholder vi tilbudet der det er stort behov, og nedskalerer der det er mindre behov. Vår erfaring er at våre passasjerer er flinke til å følge myndighetenes anbefalinger, og vi oppfordrer folk til å fortsette med det, sier administrerende direktør Cathrine Elgin i Go-Ahead Norge i en pressemelding.

Annerledes toghverdag

– Den midlertidige nedskaleringen er bestemt i dialog med jernbanedirektoratet, og de første endringene vil tre i kraft mandag 4. januar 2021.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi oppfordrer alle reisende til å følge med på våre hjemmesider for oppdateringer. Det er også viktig for oss å si at vi virkelig ser fram til å etter hvert kunne gjøre det vi liker best, nemlig å kjøre tog. Men enn så lenge må vi forholde oss til en annerledes toghverdag, avslutter Elgin.

Betydelig reduksjon

For togstoppene på Drangedal og Neslandsvatn stasjoner ser det ut til at fra mandag til fredag så vil 3 av 8 tog bli innstilt, på lørdager blir 3 av 5 togavganger innstilt, mens på søndager vil 3 av 6 avganger bli innstilt, begge veier, eller 47 prosent av avgangene.

Ellers viser pressekontant i Go-Ahead, Dag Brekkan, til en detaljert rutetabell som ligger på nettet. Hvor lenge den reduserte driften vil vare avhenger av smittesituasjonen med korona i Norge.