Ny direktør: – Her er den symbolske lederklubba som jeg nå overrekker deg, sier avtroppende administrerende direktør i Vestmargruppen, Bernt Dahle (t.h.) til påtroppende direktør, Øystein Rugtveit

Lederskifte i Vestmargruppen

Etter mer enn 27 år i lederstolen er det nå klart for et lederskifte i det som nå heter Vestmargruppen. For mange oppfattes selskapet nok som «Drangedal Bilruter», men har i mange år vært et konsern, med per i dag 10 selskaper. Fra 1. januar overtar Øystein Rugtveit som administrerende direktør etter Bernt Dahle.

Vestmargruppen, med sine 10 aksjeselskaper under seg, er fortsatt Drangedals største private arbeidsplass, med omkring 75 – 80 ansatte, som utgjør om lag 50 årsverk. De siste 27 åra har Bernt Dahle vært den som har styrt skuta, mens selskapet har endret form og aktiviteter flere ganger underveis.

Bilrutene var motoren

Vestmargruppens største selskap har gjennom årene vært Drangedal Bilruter. Selv om sammenslåingen av de mange små busselskapene som var i Drangedal, helt fra den første start da Kragerø Automobilselskap i 1909 startet et av Norges første busselskap, har det vært «Bilrutene» som har vært motoren i konsernet. Men etter hvert har selskapets eiere sett at det var klokt å ha flere bein å stå på, så per i dag består morselskapet også av Vestmar Transport AS, Tele-Tur AS, Vestmar Regnskap AS, Vestmar Eiendom AS, Fikkjebakke AS, E 18 Bobilhotell AS, Brokeland AS og Vestmar Service AS, forteller avtroppende administrerende direktør, Bernt Dahle. Nå har han bare dager igjen i en stilling han har hatt i mer enn 27 år. Nå venter en ny hverdag som 50 prosent pensjonist og 50 prosent i en ny stilling som forretningsutvikler i Vestmargruppen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Videreutvikle selskapet

Fra og med 1. januar 2021 blir Øystein Rugtveit ny administrerende direktør i selskapet som i år forventer en omsetning på omkring 88 millioner kroner. Rugtveit er 52 år og bosatt på Bø i Tørdal. Han er nå daglig leder og medeier i Vestmar Regnskap, og har lang og god erfaring fra en rekke virksomheter innen ulike forretningsområder, blant annet fra Norsk Hydro.

– Styret i Vestmargruppen er svært tilfreds med å ha funnet en god og kompetent etterfølger i stillingen som administrerende direktør. I en tid med store omstillinger er det klokt og riktig å la nye krefter slippe til i lederstolen. Selskapet har fortsatt et klart mål om å videreutvikle seg innenfor flere av de eksisterende og nye forretningsområder. Konsernet ser det som en styrke at Dahle blir med videre i rollen som forretningsutvikler og støtte til administrasjonen, skriver styreleder i Vestmargruppen, Agnar L. Waldemarsen i ei pressemelding.

Finne mulighetenes marked

– Fra 2012 og til sommeren 2019 var selskapet på sitt høyeste når det gjelder ansatte og aktivitet. Da hadde vi på det meste 242 ansatte og det utgjorde omkring 126 årsverk, forteller Bernt Dahle og forklarer nedgangen med at Drangedal Bilruter tapte anbudskonkurransen om rutebilkjøring fra 1. juli 2019.

– Det endret oss som selskap, men vi har fortsatt betydelig aktivitet innenfor transport av gods og også helseekspress. Innenfor eiendomsutvikling har vi flere prosjekter, særlig på næring, men vi ser også nye muligheter innenfor boligeiendommer, sier den påtroppende forretningsutvikleren, Bernt Dahle.

Lokalt eid med nasjonalt marked

Øystein Rugtveit har gjennom de siste to åra, etter at Vestmargruppen også kjøpte seg inn i regnskapskontoret der han er medeier og daglig leder. Der har han blitt godt kjent med alle Vestmargruppens selskaper og økonomi. Derfor vet han en hel del om hvilket selskap han nå skal lede, om deres svakheter, styrker og muligheter.

– Kommer dere til å satse på boligprosjekter i Drangedal heretter?

– Vi ser på boligprosjekter utenfor Drangedal. Vi er et lokalt eid selskap, men vi har et nasjonalt marked. Det skjer mye andre steder i Norge, og da ønsker vi å være der. Vi er med på anbud i Tromsø, så vel som på Vestlandet og i Østfold. Hovedsaken er å ha lønnsomhet i det vi driver med, sier Øystein Rugtveit, som gleder seg til å ta fatt på en krevende jobb, men poengterer at han er en del av et lag med mange flinke medarbeidere.

27 fantastiske år

– Det har vært en utrolig spennende reise og utvikling av selskapet. Omstillingstakten har økt med årene, og det er en stor arbeidsbyrde å lede et slikt selskap. Nå skal det bli godt å kunne slippe å jobbe halvannet årsverk i året, men jeg ser tilbake på 27 fantastiske og lærerike år i bedriften, med mye moro sammen med fantastiske medarbeidere som den viktigste ressursen, avslutter administrerende direktør fram til nyttårsaften, Bernt Dahle.