OVERSIKTSTAVLE: Denne oversiktstavlen har kommet på plass i det siste og gir en flott orientering om bygninger og hvor de ligger i terrenget. Fra venstre banksjef Helge Nærum, avdelingsleder i banken, Ann Kristin Kåsi, Åge Vrålstad, styreleder i bygdetun laget, Johnny Stene, prosjektleder for bygdetunet og styreleder i bankens Jubileumsfond, Tyke Tveit.

Bygdetun laget fikk 70 000 kroner

”Årets gave” fra banken

Drangedal Sparebank deler hvert å ut noe de kaller for ”Årets gave”. Dette er til lag, foreninger, eller enkeltpersoner som har utmerket seg med tiltak som er viktige for bygda. I år var det bygdetun laget som fikk gaven, penger som går til skiltingen av hus og inventar på bygdetunet.

Både banksjef Helge Nærum og avdelingsleder i banken, Ann Kristin Kåsi, var møtt fram i Nystue der også medlemmer av styret i bygdetun laget var samlet.

Bygdetunet har en stor samling bygninger og annet som sårt har tiltrengt skilter som forteller litt om innholdet i det flotte bygdetunet, bygdas stolthet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

-Dette arbeidet har man kommet langt med og Kåsi berømmet bygdetun laget for den entusiasme og aktivitet laget viser, og overrakte sjekket til lederen i laget, Åge Vrålstad, som naturlig nok takket for den gledelige gaven.

-Lokalbanken er virkelig god å ha, konstaterte Vrålstad.

ÅRETS GAVE: Her har Ann Kristin Kåsi overlevert sjekken på 70 000 kroner til en blid leder i bygdetunlaget, Åge Vrålstad.

Spennende planer

Drangedalsposten spurte prosjektansvarlig for bygdetunet, Johnny Stene, hvor langt man er kommet med skiltingen på området og hvor mange hus bygdetunet nå har.

-Skiltingen er vi snart ferdig med. Vi får et sagbruk på Tveit som skal hit til oss. Vi skal også sette opp en tavle med litt historie om Drangedal så langt en kjenner den. Tekstene på tavler og skilter kommer nå til å være på både norsk og engelsk. Ellers er det en del viktig vedlikeholdsarbeid som foregår. Vi har 20 bygninger på bygdetunet.

-Du er ansatt på en to-årskontrakt som prosjektleder, hvordan har det vært?

- Utrolig morsomt. Det foregår så mye aktiviteter og vi har også utarbeidet svært spennende planer, men det kan vi komme tilbake til over nyttår, sier Stene om storkoser seg med jobben.

- Vi har et glimrende samarbeid, avslutter han optimistisk.