Hulfjell: Slik tenker arkitekt Grethe Haustveit og utbygger Jan Halvor Høidalen at planene for den nye bobilparkeringen på Hulfjell gård skal se ut. Illustrasjon

Fullservice bobilpark på Hulfjell

Utvikling av reiselivsproduktet på Hulfjell gård tar ikke pause, og nå skal driverne søke om å få anlegge en fullservice bobilparkering, med panoramautsikt over Toke fra samtlige 24 plasser.

Med god støtte allerede fra både Innovasjon Norge og midler fra covid-19-fondet, er Hulfjell gård kommet godt i gang med å finansiere planene om en bobilparkering med 24 oppstillingsplasser, fordelt på to rader, langs bredden av Toke.

Vanvittig flott

– Området er i dag lite brukt, men inneholder både fjell og jorde. Det ligger litt øst for gården, og utenfor det som er en del av besøksgården, forteller driver på Hulfjell; Jan Halvor Høidalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Høidalen synes området er vanvittig flott og har veldig tro på at det planlagte området egner seg fint, fordi det skal anlegges skånsomt i terrenget, være pent også fra vannet og plassene vil alle sammen få panoramautsikt over innsjøen.

Samarbeid: – Et tettere samarbeid mellom to viktige reiselivsprodukt i Drangedal; Hulfjell gård og Tokedølen vil kunne være med på å styrke hverandres attraksjonsverdi, mener Jan Halvor Høidalen på Hulfjell.

Unik parkering

– Du planlegger for fullserviceanlegg; hva innebærer det?

– Vi kommer til å bygge fasciliteter med dusj, toalett, tømmemuligheter for toalettavfall, strøm og vann og alt som skal til for en høy grad av service. Dette kommer til å bli en unik bobilparkering, fordi beliggenheten med besøksgården tett innpå, med alle dyrene og aktivitetsmulighetene, samt nærheten til Toke vil kunne bli svært så attraktivt.

– Videre har vi planer for et tettere samarbeid med Tokedølen II, og vi ser på muligheten for både småturer på dagtid og kveldscruice ut fra Hulfjell. Det vil kunne være med på å styrke hverandre som reiselivsprodukter.

Hullfjell: Jan Halvor Høidalen på Hulfjell gård har stadig nye planer for utvikling av besøksgården, og nå søker han om å få anlegge en fullstandard bobilparkering på eiendommen med 24 plasser.

Håper på rask behandling

Også kommunen ser på mulighetene for å tilrettelegge bedre for videre utvikling i dette området, og seinest i budsjettvedtaket forrige uke vedtok politikerne å avsette 500 000 kroner til et forprosjekt for å se på mulighetene for avløp fra Voje, Hulfjell med mer, som det heter i vedtaket. Det ser vi fram til. I fjor ble drikkevannsforsyningen lagt gjennom sjøledning i Toke, fortsetter Høidalen.

– Når har du tenkt å kunne åpne for gjester?

– Her er mange usikkerhetsmomenter. Først må vi sende søknad og denne ferdigbehandles i kommunen. Men kanskje vi kan komme i gang med tilretteleggingen i terrenget tidlig vår, så da er målet helt klart å få anlegget ferdig til bruk til sommersesongen starter, avslutter verten på Hulfjell gård, Jan Halvor Høidalen.

Vannpark: Hulfjell gård og vannpark er blitt et betydelig reiselivsprodukt i Drangedal sommerstid, og med en bobilparkering i tillegg, som vil bli liggende til høyre, utenfor bildet, vil besøksgården kunne ha flere bein å stå på, samtidig som flere aktiviteter støtter opp under hverandre.