Gapahuk: I denne fine nye gapahuken i Smibekkhavna er det et stort ildsted med bjørkeved på plass. Skulle det bli ufyselig og kaldt vær kan det være godt og varme seg rundt bålet. Fra venstre Kultursjef Hilde Fiskum, Randi Grana fra sparebanken, Trine Østenå fra frivilligsentralen og Ole Kristian Honerud, driftsansvarlig for Tokestua.

Supert vinterferietilbud helt gratis

Drangedal kommune, sparebanken og frivilligsentralen innbyr til trivelige dager i vinterferieuka 22. til 26. februar. Da står tilbudene i kø hver eneste dag. Det er kultursjef Hilde Fiskum som har tatt initiativ til disse tiltakene som samarbeidspartnerne raskt sa ja til.

-Med bakgrunn i den kjipe situasjonen, ikke minst skoleunger har hatt en god stund nå med koronaepedimi, tenkte jeg at tiltak som kan skape litt glede og entusiasme måtte være fint. Det er også godt og raskt kunne opprette et ”dugnadsarbeid” for å få slike ting realisert. Bare det er en verdi i seg selv. Vi har også lagt dette opp slik at du kan delta om du ikke har så mye som ei krone., dette er gratis, smiler Fiskum.

–Hva slags aktiviteter er det og hvor skal de foregå?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi starter mandag 22. med at Drangedal kommune inviterer til morsomme aktiviteter og lek i idrettshallen for barn i barneskolealder. Her kan man melde seg på til servicekontoret.

Prøve: Her er det Ole Kristian Honerud som prøver seg med ”kjøredoningen” Det gikk som ei kule. Randi Grana fra sparebanken, Trine Østenå fra frivilligsentralen og kultursjefen i Drangedal kommune bivåner det hele.

Alpinbakkene på Gautefall

Dagen etter går turet til alpinbakkene på Gautefall og aktivitetsdag der. Dette gjelder for aldersklassen 13 – 18 år Her blir det busstransport. Kort, buss og mat dekkes. Det er Drangedal sparebank som står for dette og her må man melde seg på til banken.

Samme dag inviterer Drangedal frivilligsentral til lek og grilling i Smibekkhavna for barneskoleelever. I Smibekkhavna er det blitt veldig fint med mange muligheter ikke minst til aking. Her er det også en ny flott gapahuk med ildsted og god plass hvis man vil varme seg litt og få seg ei pølse eller to. Frivilligsentralen holder maten. Dette tilbudet gjelder ungdom i alderen 13 – 16 år

Kjelke: Trine Østenå prøvde seg på kjelken, men det så litt for skummelt ut til at det ble noen lang tur.

Kinoforestillinger

Torsdag blir Tokestua sentral. Da står film på programmet for elever 1.3 trinn. Klokka 12 kjøres ”Pjokken og flokken”. Det er sparebanken som inviterer til film.

Det gjør de også fredag, men da i samarbeid med Drangedal kommune. Da kjøres filmen ”I krig med bestefar” Filmen er beregnet for 4 – 7 trinn.. For begge filmdagene er servicekontoret påmeldingsstedet.