NEI: Henriette Straume (19) er kommunestyrerepresentant for SP i Drangedal kommunestyre. Hun er helt enig med lederen av Senterungdommen i Norge, Torleik Svelle, som vil ha ulven vekk fra Norge. Vi må prioritere landbruket foran ulv, er Svelle og Straume enige om.

Vil ha et ulvefritt Norge

Senterungdommen med sin leder Torleik Svelle vil ikke ha ulv i Norge. Det er Henriette Straume helt enig i. Ulv og sau er uforenlig og vi levde da godt den perioden det ikke var ulv her i landet, sier Henriette(19) som er kommunestyrerepresentant for SP i Drangedal kommunestyre.

Senterungdommens leder gikk knallhardt ut og sa blant annet at ”det er bedre å skyte ulven, enn å frakte den hit og dit. Vi ønsker å sette vanlige folks interesser, beiting og landbruket først, og prioritere dette framfor ulven. Da er vi nødt til drastisk å redusere antall ulv ned til null”, sa Svelle.

Dramatisk

Men er det ikke temmelig drastisk å gjøre artsmangfoldet i naturen mindre. Har du dine folk i senterpartiets ungdomsavdeling i bygda med deg på et slikt syn?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi har ikke drøftet dette ennå, men det skal vi snart gjøre. Jeg tror jeg kjenner folka så godt at jeg tror at det er stor oppslutning om et slikt syn. Det at det blir et tap for artsmangfoldet kjøper jeg ikke om ulven forsvinner fra Norge. Ulven vi har hatt siden den ble gjeninnført er av en østeuropisk art og ikke en norsk utgave.

Massakrer

Ulven skaper også en masse problemer med rene massakrer i saueflokkene til stor pine for de stakkars sauene og lamma som blir revet i hjel og gjør sauehold svært vanskelig både økonomisk og etisk med tanke på det sauene blir utsatt for når ulven slår til, sier Henriette. Flere steder er det også slik at foreldrene er redde for å slippe ungene ut, eller på skoleveien med risiko for angrep fra ulv.

-Jeg synes at det er et uvettig pengebruk at man må sette inn helikopter for å transportere ulv som har forvillet seg hit og dit.

Ingen katastrofe

-Du er yngste valgte kommunestyremedlem i Drangedal kommunestyre, har du kommunestyret med deg på dette?

Det vet jeg ingen ting om, jeg har ikke spurt dem, men fra mitt ståsted så ser jeg det på ingen måte som noen katastrofe om ulven blir borte, sier Henriette. Ei jente som har rukket å markere seg godt som ungdoms og kommunepolitiker, men vi kan vel regne det som sikkert at en del andre ungdommer fra andre partier har et annet syn på saken.