Veteraner: To trofaste Røde Kors-veteraner med til sammen 81 års tjeneste for Drangedal Røde Kors: Kåre Oddnes (t.v.) og Nils Ivar Knutsen.

To Røde Kors-æresveteraner

De har ikke tall på hvor mange hundre, eller hvor mange tusen dugnadstimer de har gjort for Drangedal Røde Kors; veteranene Kåre Oddnes og Nils Ivar Knutsen. Det er kanskje heller ikke det viktigste, fordi medlemskapet, tjenesten og innsatsen i Røde Kors-arbeidet har vært en livsstil gjennom det meste av livet.

Kåre Oddnes kan i år se tilbake på 40 år i korpsarbeidet, mens Nils Ivar Knutsen har ett år mer; 41 år. Begge er for lengst hedret til æresmedlemmer i laget, og da Drangedalsposten var innom Røde Kors-hytta på Gautefall tirsdag var veteranene på plass, – igjen.

– Vi kunne ha sittet og mimret om alle disse åra hele dagen, og mere til, forsikrer Nils Ivar, og får full støtte fra kollega Kåre. De kan begge se tilbake på mer enn halvparten av Drangedal Røde Kors’, i fjor høst, 70 år lange historie, der den startet høsten 1950.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det har vært en eventyrlig utvikling på mange måter, fra utbygging av hytta, Røde Kors-huset, syketransport, arrangementer, vakthold og mye, mye annet, avslutter Kåre Oddnes, og får hjertelig tilslutning fra Nils Ivar Knutsen.