Ærlig: Elin Reiserdal liker å være godt forberedt. Hun brenner for lokalpolitikken og trives i Drangedal.

– Jeg ønsker meg et annerledes politisk klima

Elin Reiersdal er kommunestyrerepresentant for Drangedal Arbeiderparti. Her forklarer hun om årsakene til partiets dårlige oppslutning og hvilke tanker hun har om fremtiden.

Som politiker føler jeg ofte at jeg ikke strekker til. Jeg må være så ærlig og innrømme at jeg synes det er vanskelig å svare godt på alle politiske spørsmål, og noen ganger er jeg redd for å dumme meg ut, sier Elin Reiersdal, kommunestyrerepresentant for Drangedal Arbeiderparti.

– Jeg liker å være godt forberedt og gi innholdsmessig fyldige svar. Det er ikke alt jeg kan svare på, fordi jeg ikke har nok kunnskap, verken om alle detaljer eller om de store linjene i politikken ennå.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I helgen deltok Elin Reiersdal på årsmøte i Vestfold og Telemark Ap. Hun steppet inn for Trond Jarle Roalstad som meldte forfall. Her ble det lagt frem ikke mindre enn 45 saker eller forslag, blant annet regjeringens forslag til rusreform, nasjonal transportplan, dobbeltspor på jernbanen mellom Skien og Tønsberg og oljeboring i Norskehavet.

Dårlig oppslutning om arbeiderpartiet

– Arbeiderpartiet har siden 2013 vært inne i en periode med dårlig oppslutning. Hva er grunnene til dette?

-Jeg tror at det i starten dessverre ble forårsaket av personkonflikt og indre stridigheter, sier hun. De senere årene har partiet også slitt sentralt, og det tror jeg også vi merker her i Drangedal.

– Hva med tiden frem mot neste valg? Hvordan har du tenkt å snu den dårlige trenden som Arbeiderpartiet er inne i?

– Jeg ønsker meg et annerledes politisk klima, sier Elin. Med de ressursene som finnes i Norge i dag, mener jeg at vi har nok til alle. Utfordringen fremover blir å omdefinere hva som er nok, og sørge for at ressursene blir forvaltet på en god måte. Det er naturlig at alle vil kjempe for retten til ikke å bli akterutseilt i blant annet lønnskampen. Ingen ønsker å betale mer i skatt og samtidig miste kjøpekraft.

Arbeiderpartiet: Elin Reiserdal ønsker å bidra til å skape økt oppslutning om arbeiderpartipolitikken.

Ett og et halvt år i kommunestyret for Drangedal Arbeiderparti

– Vi må bli mer tydelige på hva som er Arbeiderpartiet sin politikk, sier hun. I mange av sakene vi behandler i Drangedal er partiene enige, og da blir ikke vår politikk like synlig, sier hun.

– Det er rom for uenighet innad i partigruppen, men samtidig er det viktig overfor de som har stemt på oss å være lojal til egen politikk. Vi representerer befolkningen.

Valgte å bli boene

Elin er utdannet fysioterapeut. I 2001 flyttet hun til Drangedal fra Bergen. Planen var å fylle på CV`en med et par års arbeidserfaring, men det ble ikke slik hun hadde tenkt. Hun valgte å bli boende, og 20 år senere har hun hus i Tørdal, tre barn og fremdeles fast jobb i Drangedal kommune.

Artikkelen fortsetter under annonsen.