Får ikke dispensasjon: Hovedutvalg for plan, teknikk, næring og miljø var på befaring på Hulfjell gård i februar i år for å se på tomta til bobilparkering. Utvalget gikk enstemmig inn for at grunneier Jan Halvor Høidalen skulle gis to års dispensasjon fra utarbeidelse av reguleringsplan for eiendommen, slik at han kunne ha mulighet til å komme i gang denne sommeren. Nå sier fylkeskommunen nei.

Får ikke dispensasjon. Ber om plan.

Vestfold og Telemark fylkeskommune vil ikke gi dispensasjon for Hulfjell gård til å opparbeide bobilparkering nå. I stedet ber fylkeskommunen om at det utarbeides en reguleringsplan for området.

Mens Hovedutvalg for plan, teknikk, næring og miljø, samt formannskapet i Drangedal, ga et enstemmig positivt vedtak om at de vil gi Hulfjell gård to års dispensasjon fra reguleringsplankravet for søknaden om bobilparkering på gården, har fylkeskommunen konkludert med nei.

I strid med hensyn

– I dette tilfellet vil dispensasjon fra ovennevnte kommunedelplan være i strid med de regionale og nasjonale hensyn vi er satt til å ivareta. Vi vurderer saken slik at det ikke skal gis dispensasjon, men at tiltakene må utføres som en ordinær prosess med reguleringsplan, konkluderer fylkeskommunen og begrunner det med flere punkter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vil styrke driften

Jan Halvor Høidalen på Hulfjell gård har ønske om å øke overnattingskapasiteten i form av bobilparkering på et cirka fire dekar stort område, i et skrint beiteområde, preget av fjell i dagen, 40 meter fra bredden av Toke. Grunneier ønsker å sprenge bort den delen som består av fjell, og bruke overskuddstein til utfylling i to parkeringsnivåer på beitearealet.

Fylkeskommunen har vurdert at tiltaket er irreversibelt, fordi det vanskelig lar seg tilbakeføre til det opprinnelige, ved å gi dispensasjon. For å få en helhetlig vurdering av tiltakene, så bør hele gårdens areal vurderes gjennom en reguleringsplan for hele gården. Fylkeskommunen mener at bobilplasseringen bør vurderes plassert på et mindre produktivt areal.

– Hulfjell en interessant bedrift

Fylkeskommunen gir imidlertid Hulfjell gård honnør for sitt arbeid med å utvikle gårdens potensiale, noe fylkeskommunen vil være med og tilrettelegge for, gir den uttrykk for.

– Hulfjell gård framstår som en interessant bedrift med åpenbart potensiale, skriver fylkeskommunen blant annet.

– Det skisserte prosjektet vurderes som både realistisk og interessant. Samtidig er det vanskelig å se på det som et midlertidig tiltak, skriver fylkeskommunen i sitt høringssvar.

Fylkeskommunen peker også på avkjørselen fra fylkesvei 38, som også må merkes og skiltes bedre.