Prosjektgruppe Sagodden: En gjeng kreative krokunger med ønske om å redde møteplassen på Sagodden.

Nærmer seg en mulig løsning for Sagodden Kro

2 april 2020 gikk innehaver av Sagodden kro, Silje Jeanette Wangensteen ut i avisen og fortalte at hun måtte kaste inn håndkle. Hun fortalte at det hadde vært en rolig vinter men når koronaen kom ble alt dødt i løpet av noen få dager. Lokalene har stått tomme, og bygda mistet et viktig samlingspunkt.

I løpt av sommeren og høsten 2020 var en gruppe ivrige folk fra Kroken i gang med å få Sagodden kro opp på beina igjen. Det ble arrangert et folkemøte på Sagodden der folk kunne si sin mening, og komme med ideer. Tanken var et folkefinansieringsprosjekt der folk kjøper aksjer som skal finansiere egenkapital. I løpet av kort tid begynte pengene å strømme inn på konto og 4.desember passerte de 200 000 kroner, 20. desember passerte de 400 000 kroner og på nyttårsaften var summen kommet opp i 500 000 kroner.

Ferdig produkt: Her ligger Kroalua klar for utlevering på Coop Marked Kroken.

Aksjeselskap

Målet nå er å få danne et aksjeselskap i løpet av 14 dager, slik at investeringene som folk har gjort blir omgjort til aksjer. Det har kommet inn 620 000 kroner, en av fire investorer er hjemmehørende utenfor Kroken. Sigtru Nesland forteller at de har god dialog med banken og at dialog med eierne av bygget har startet. Sigtru Nesland forteller at det fremdeles er mulig å kjøpe aksjer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stor etterspørsel: Roar Brødsjø sitt lue prosjekt ga 63 250 kroner som skal bruker til å få Sagodden Kro i drift igjen.

Driver

Arbeidsgruppa som prøver å få Sagodden Kro opp igjen har skrevet intensjonsavtale med en driver, Sigtru Nesland vil ikke avsløre hvem vedkommende er, men hun er en erfaren kafedriver, og hun har drevet kafe i Norge tidligere. Det er god dialog mellom arbeidsgruppa og driveren om hvordan Sagodden Kro skal drives. Sigtru Nesland og resten av arbeidsgruppa håper at Sagodden kro skal åpnes i midten av mai.

Kroalua

En dag i februar tok Roar Brødsjø turen over isen på Neslandsvannet med den nye lua han har fått strikket. Den er inspirert fra Bernie Sanders votter som han brukte under presidentinnsettelsen til Joe Biden. Roar Brødsjø la ut en status på Facebook der han selger luer til inntekt til kjøp av Sagodden Kro. Lite viste Roar Brødsjø at kroalua skulle bli så populær som den har blitt.

Duskemafiaen: Alf, Roar og Svein har stått for produksjonen av dusker, størrelse kunne kjøper selv bestemme.

Har gått med mye garn

Roar Brødsjø la ut på sin Facebook-side noen faktaopplysninger som illustrerer hvilken enorm jobb denne StrikkeGeriljan har utført i løpet av 5 intensive uker. I skrivende stund har det blitt strikket 245 stk. luer, tilsvarer 32.2 kg garn, det er 319 nøster, tilsvarer 23.000 meter tråd som igjen er 1.084.862 rette og vrange masker. På dette arbeider er det brukt 675 timer.

Duskemafiaen har levert følgende rapport, de har produsert 75 små og store dusker, til det arbeidet gikk det med, ett stort ark stiv kartong, en rull gaffateip, en stor galvanisert spiker, en liter Cognac, XO, fire liter rødvin, åtte fyrstekaker, fire pakke mokka- bønner, en pakke Paracet og en pakke Ibux.

Avsløring

Roar Brødsjø har på sin Facebook-side begynt å avsløre hvem som har strikket luer de siste ukene. Roar Brødsjø kommer ut med nye navn på hvem som har hjulpet han med å strikke luer, de to første som ble avslørt var Grete på Sanden og mc-Marianne fra Rakkestad. På tirsdag og onsdag var det ytterligere avsløringer om hvem som er med i StrikkeGeriljan, Bjørg fra Moflata, Renathe fra Ballestad, Vigdis fra Harkjæråsen, Elin fra Nordre Havna, Ingrid fra Røyken, Ellen fra Volden, Signe Irene fra Falkum og Anne Lise Fra Asker/Kroken.

Roar Brødsjø var nødt til å sette en frist for bestillinger, denne ble satt til mandag 15 mars. Når bestillingsfristen var gått ut var det kommet bestilling på til sammen 245 luer noe som resulterer i 63 250 kroner til Sagodden kro.