Snart kan du se slike hytter på Toke: Grunder og daglig leder i Flytrebo AS er kjempeglad for kommunens ja til flytende hytter på Toke. Hytta på bildet er snart klar for sjøsetting.

Ja, nå blir det flytende hytter på Toke

-Jeg fikk beskjeden om kommunens ja i dag klokken 0700. Hva jeg føler? Jeg føler meg som en leken guttunge, rett og slett kjempeglad, sier daglig leder for Flytebo AS, Dag Michelsen.

I kommunestyremøte 18. mars ble det en lang debatt om kommunen skulle si ja til Knut Bøens (FrP) forslag om å gi dispensasjon for å starte med bygging og anlegging av flytende hytter ved den gamle Voje sag.

Resultatet ble positivt, forslaget fikk 14 stemmer mot seks. Nå kan Flytebo endelig sette i gang, sier grûnderen som har hold på med oppfinnelser i nesten 50 år. Byggingen er i gang og vi kommer til å bruke lokale leverandører, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Var i kjelleren en stund

Etter at vi fikk negative signaler om mulighetene for å etablere oss på Voje, gikk jeg rett i kjelleren. Andre kommuner har vist interesse, men jeg forelsket meg i Toke.

Les mer:

Snart sjøsetting

Det faller på sin urimelighet å tro at hyttene kommer på plass i år, var en av innvendingene kommunestyresalen. Men her tok kommunestyrerepresentanten feil. Dag Michelsen i Flytebo kan nemlig opplyse at den første hytta er nesten klare til sjøsetting.

Et helgrønt prosjekt

Hyttene skal utrustes med elektrisk fremdrift, elektrisk ankervinsj, solcellepanel og vindturbin på taket. Solcellene produserer 2 KW og vindturbinene 5 KW. Hver hytte er i tillegg utstyrt med en batteripakke. Veggene skal bygges i heltre og kun «grønne materialer», sier han.

Statsforvaltaren frarådet

Statsforvaltarens miljøavdeling frarådet at kommunen innvilger midlertidig dispensasjon. Når Statsforvalteren i Vestfold og Telemark fraråder betyr det at de anser saken for å være i strid med nasjonale eller vesentlige regionale interesser, og at kommunen derfor ikke bør gi dispensasjon. Det fremkommer av pbl. § 19-2 fjerde ledd at kommunen ikke dør dispensere fra planer når en direkte berørt statlig eller regional myndighet har uttalt seg negativt til dispensasjonssøknaden.

Les også: