BOKHYLLE: Her i Drangedalspostens lokaler har det en tid nå vært anledning til å kjøpe historielagets bøker. Det har vist seg at dette er noe folk setter pris på og salget her har gått bra, er fra venstre redaktør Kjell Tore Vogsland og medlem i bokkomiteen Øystein Røsvik enige om.

–Vi vil også gjerne ha med litt idrettshistorie i årboka

Det er kommet en god del bidrag til historielagets tradisjonelle årbok ”Det var eingong – Minner frå Drangedal”. Men redaktøren Kjell Tore Vogsland oppfordrer folk til å ta pennen fatt.– En ting vi har hatt lite av er idrettshistorie der drangedøler har markert seg. Så hvis noen kan tenke seg til å skrive litt om slike personer, er dette hjertelig velkommen, sier Vogsland.

 

– Når er fristen for å levere inn stoff til boka?
– Vi har satt en frist på 1. mai. Denne fristen er ikke absolutt, men det er alltid greit å ha stoffet til boka så tidlig som mulig. Kommer dette seint og man ikke vet om det er nok til en bok, skaper det litt ekstra press på redaktør og bok komité, sier han.
– Hvordan selger boka i tider der det er mange medier å konkurrere med?
– Jeg vil si at salget er på det jevne. Ikke så godt som for en del år tilbake, men absolutt akseptabelt. Vi har hatt et fall i sentrum etter at Bokhandelen ble lagt ned, men salget en del andre steder har tatt seg opp, blant annet i Tørdal.

Drangedalsposten
– Vi har imidlertid vært så heldige å få bøkene inn i Drangedalspostens lokaler der salget hittil har vært godt. Her skal vi ha hele bokserien komplett, men per i dag mangler det bøker i bokserien for nummer 9, 12 og 13. utgave. Styret har imidlertid vedtatt at det skal trykkes opp 50 eksemplarer av hver manglende utgave. Vi håper at serien vil være komplett igjen om ikke veldig lenge, sier Vogsland.

Forfattere
– Det er slik at en del av forfatterne våre går bort og vi trenger nye. Slik har det heldigvis også vært, noe vi er svært glade for.
– Ennå er det majoritet av menn som skriver, men kvinnene, som har et like viktig budskap til lokalhistorien, ser vi gjerne skriver enda mer. Alle er hjertelig velkommen til å skrive og hvis det er noen som gjerne vil ha litt hjelp, skal de få det, avslutter Kjell Tore Vogsland.

Nils J. Sætre