Dusj og toalett: – Toalettet trenger en oppgradering, og gjerne også få anlagt en dusjmulighet, sier avdelingsleder Arne Ettestad i Drangedal kommune, som har fått over 2 millioner kroner til seks ulike oppgraderingstiltak rundt Toke brygge.

Millioner til Toke brygge

Det var ikke småpenger det ble søkt om, men så ble det heller ikke småpenger i retur. Drangedal kommune alene ble tildelt mer enn 1/3 av potten på 6,1 millioner kroner til statlig sikra friluftstiltak som var bevilget Vestfold og Telemark fylkeskommune til fordeling. Det vil kunne gi et løft for Toke brygge.

Badebrygge: – Her tenker vi oss ei badebrygge som gjør det trygt å gå ut i vannet, viser Arne Ettestad.

Igjen kunne avdelingsleder Arne Ettestad i Drangedal kommune juble over en ny, solid tildeling av offentlig midler til diverse trivselstiltak i bygda. Rett før påske kom beskjeden fra Vestfold og Telemark fylkeskommune at seksjon for kultur, idrett og friluftsliv hadde sett med blide øyne på kommunens søknad om drøyt ni millioner kroner til seks ulike tiltak ved Toke brygge. Riktignok ble tildelingen langt fra tilstrekkelig, og det var heller ikke å vente, fordi fylkeskommunen hadde kun 6,1 millioner kroner til fordeling på 39 søknader i hele storfylket. Men å få tildelt 2 067 000 kroner hjelper godt på vei til å oppgradere Toke brygge med nye og bedre fasiliteter.

Må finne nye kilder

– Siden ingen av søknadene ble tildelt søknadsbeløpet fullt ut, må vi prøve å finne andre finansieringskilder til prosjektene, sier Arne Ettestad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Noen ting er viktigere enn andre, og vi ønsker oss en medvirkning fra befolkningen og næringslivet i området til å komme med forslag og prioriteringer. Det er opplagt at en del av prosjektene må justeres etter tildelte midler, fordi alle søknadene vi hadde inne har fått tildelt mindre enn søkt.

Oddeåsen: – Kåsbekken har tendens til å lage oversvømmelse og grave ut adkomsten til Oddeåsen ved flom. Her må det gjøres noe mer permanent og sikkert, sier Arne Ettestad.

– Kom med forslag

– Vi vil nå kjøre en prosess hvor vi legger ut alle dokumenter på kommunens hjemmeside og her ber vi publikum om høringssvar og tilbakemeldinger. I ettertid vil vi kjøre en politisk prosess og få kommunestyret til å prioritere de ulike tiltak og finansieringer, fortsetter Ettestad.

– Vi kan ikke få til alt, men vi skal få til mye for disse pengene, lover Ettestad, som gleder seg til at Toke brygge skal framstå som et endra bedre friluftsområde enn det det gjør i dag.

Tre før sommeren

– Jeg tror kanskje det er tre prosjekter som peker seg ut som vi kan få til før sommeren, og det er bedre dusj- og toalettforhold, ei baderampe for funksjonshemmede, samt legge til rette for bading ute ved «Badegjesten». Nå må vi også innhente anbud på de ulike jobbene, så får vi se hva vi kan finne penger til, avslutter en svært fornøyd søker, Arne Ettestad, på vegne av kommunen.

Gangvei: – Vi ønsker oss en fortsettelse av gangveien langs vannet ut til skulpturen «Badegjesten». Her ser vi at det er mange som bader om sommeren, og kanskje det kan bli et stupebrett her, tenker Arne Ettestad.

Seks prosjekter

De seks prosjektene som det ble søkt om statlige midler til var å utbedre toalett, tildelt kr 167 000 kroner (søkt om 1 million kroner), tiltak på låvebygning, tildelt 200 000 kroner (søkt om 1 362 500 kr), baderampe, tildelt 300 000 kroner (søkt om 825 000 kr), etablere amfi ved kulturbrygga, tildelt 400 000 kroner (søkt om 1 687 500 kr), bryggeanlegg ut til «Badegjesten», tildelt 500 000 kroner (søkt om 2 812 500 kr) og rekkverk og betongdekke over Kåsbekken, tildelt 500 000 kroner (søkt om 1 406 250 kr).