Ny leder:: Bernt Dahle er på nytt valgt til leder av Drangedal næringsforening, men denne gang som 20 prosent arbeidende styreleder

Dahle ny leder av næringsforeningen:

Etter en del år ute av Drangedal næringsforenings styre, ble Bernt Dahle igjen valgt til ny leder av foreningen på årsmøtet nylig. En oppgave han både gleder seg til og har et brennende engasjement for.

– Være en koordinator for næringslivet

– Næringsarbeid er viktig, og i disse tider kanskje ennå viktigere enn før, sier tidligere administrerende direktør i Vestmargruppen (tidligere kjent som Drangedal bilruter), Bernt Dahle. Ved nyttår «pensjonerte» han seg til halv stilling, – en pensjonisttilværelse som imidlertid ikke skulle vare lenge for den aktive næringslivslederen. Etter få uker har han allerede påtatt seg oppgaven med å være arbeidende styreleder i 20 prosent stilling i Drangedal næringsforening.

Brenner for næring

– Jeg har alltid vært engasjert i næringsutvikling og næringsarbeid, både politisk og gjennom aktivt arbeid, forsikrer Dahle, som ledet Drangedal bilruter og de etter hvert mange gründerbedriftene gjennom 27 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

–Hva blir viktige oppgaver for deg som leder av næringsforeningen?

– Sammen med næringssjef Tore Halvorsen så vil jeg kunne veilede og rettlede folk som søker hjelp, men også være et koordinerende ledd mellom næringslivet og kommunen, både på administrativt og politisk nivå. Videre blir det å være en representant for næringslivet i Drangedal utad, og i forskjellige andre sammenhenger hvor det er naturlig.

Fleksibel

– Når og hvor er det folk vil kunne treffe deg?

– Vi har kontor i næringshagen, som er i administrasjonsbygget på Kåsmyra i Prestestranda, og her er det satt av torsdager til fast kontordag. Men som jeg alltid har jobbet, så er jeg fleksibel, så derfor kan det nok bli arbeidsoppgaver på andre dager også, tror den nyvalgte foreningslederen.

Dahle var første leder av foreningen, som ble stiftet i 2011, og het da Drangedal næringsforum. Etter Dahle overtok Øystein Rugtveit, Bertil Petterson, og nå sist Olav Gjelstad.

Forståelse for hverandre

– I årsmeldinga til næringsforeningen står det at «det er generell lav forståelse for behov for verdiskapning og hvordan få til arbeidsplasser i lokalt næringsliv». Hva tenker du om det?

– Det får stå for det gamle styrets mening, men generelt sett er jeg opptatt av at vi skal ha bevisstheten om hvor viktig det er å skape arbeidsplasser langt framme i panna. Da handler det om dialog og forståelse for hverandre. Og så kan vi ikke gjøre alle fornøyde alltid. Vi har en god del flinke gründere i Drangedal som står på og skaper nye arbeidsplasser, smått og stort, og da håper jeg at næringshagen kan bli et møtested for næringsutvikling, og til støtte for hverandre.

Den ekstra hjelp

– Drangedal kommune søker om å bli en «omstillingskommune». Hva betyr det?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Statlige omstillingsmidler stilles til rådighet i næringsfattige kommuner. Drangedal er en slik, og en vil kunne få tilført betydelige midler, tror Dahle, og viser til Kragerø som har lykkes i en del av tilskuddene de har fått.

– Det vil kunne være avgjørende midler for gründere som trenger et påfyll og puff til å komme videre med satsingen, avslutter den nyvalgte lederen av Drangedal næringsforening, Bernt Dahle, som gleder seg til å kunne samle det nye styret på en trygg og god måte.

Det nye styret består av Bernt Dahle (leder, ny), Halvor Olsen (nestleder), Bertil Petterson, Olav Gjelstad, Kjell Nærum, Ingunn Tveit, Sondre E. Eie, Olav Lia (ny), Jan Halvor Høidalen og Kai Morten Gaarder (ny).