Beliggenhet: Hovedutvalget for plan, teknikk, næring og miljø var tidligere i vinter på befaring i området hvor bobilcamping på Hulfjell er tenkt plassert, men gikk også den gang enstemmig inn for å gi dispensasjon fra Kommunedelplanen fra Toke om krav til reguleringsplan før igangsettelse.

Lokalpolitikerne vil fortsatt gi dispensasjon

Et enstemmig Hovedutvalg for plan, teknikk, næring og miljø vedtok enstemmig sist torsdag å gå inn for fortsatt å gi Hulfjell gård dispensasjon til å bygge ut bobilcamping, mot Statsforvalterens og kommunedirektørens innstilling.

Et enstemmig politisk hovedutvalg ønsker fortsatt å gi dispensasjon fra Kommunedelplanen for Toke, slik at Hulfjell gård snarest mulig kan komme i gang med å forberede å anlegge en bobilcamping, som kan åpne til sommeren.

Krever planprosess først

Da Hovedutvalg for plan, teknikk, næring og miljø møttes var kommunedirektørens innstilling overfor utvalget at det skulle gis avslag til Hulfjell gård på søknaden om dispensasjon fra Kommunedelplanen for Toke, noe også Statsforvalteren i Vestfold og Telemark hadde gått inn for i sin høringsuttalelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Kravet til ordinær planprosess må følges, innstilte kommunedirektøren

– Må være rom for disp

– Statsforvalterens innsigelser var vi i grunnen forberedt på å få, fordi dens oppgave er å påse at våre vedtak er i tråd med Kommunedelplanen for Toke og andre overordnede planer, bemerker Jan Terje Dahle (Sp) i ettertid. Han var den som nok en gang foreslo å gi dispensasjon til Hulfjell.

– Selvsagt er vi som politikere også interessert i å følge overordnede planer. Men enkelte ganger mener jeg det er riktig å gi dispensasjon, fordi en må se hver enkelt sak for seg.

Hulfjell gård har allerede startet arbeidet med en reguleringsplan for gården, slik Statsforvalteren har bedt om. Høringsfristen gikk ut kvelden før møtet, og det kom ikke noen kritisk innvending mot planene. Når vi også ser hvor framoverlent Hulfjell gård er, så skal ikke vi som lokalpolitikere stikke kjepper i hjula for næringslivet som vil noe, kommenterer Dahle sitt forslag overfor Drangedalsposten.

Bobilcamp: Jan Terje Dahle (Sp) fikk med seg hele hovedutvalget i plan, teknikk, næring og miljø til å opprettholde dispensasjonsinnstillingen overfor bobilcamping på Hulfjell gård.

Ny frist

Dahles forslag gikk ut på å gi midlertidig dispensasjon til bobilparkering under forutsetning at det blir ferdig en reguleringsplan innen to år, at det ikke foreligger noen merknader og at det blir en godkjent avkjøring. Videre må det sendes inn særskilt byggesøknad for tiltakene, samt søknad om tillatelse til omdisponering av dyrka mark.

Et enstemmig utvalg gikk inn for å gi dispensasjon.

Fortsatt kan Statsforvalteren klage på kommunepolitikernes enstemmige vedtak, og de har nå inntil tre uker på seg fra vedtak ble kunngjort til å komme med en tilbakemelding.