Demokrakk: Her sitter sjefen sjøl utenfor huset på en demokrakk. Solide saker som tåler en trøkk.

Spennende bedrift i Elefskåsgrenda

Tømrer Per Esborg tok fagbrev som snekker for ca. fire år siden. Nå har han egen bedrift med 5 ansatte og produksjonen er utemøbler i grovkalibret eventyrstil.

Produksjonen foregår i Elefskåsgrenda der det er stor aktivitet med diverse produksjonsoppgaver. Her er det også ei sag og tar skur for folk. Blant annet hadde han et kjempestort kirsebærtre fra Tørdal som skulle bli plank. Man arbeidet også med to gapahuker som Gautefall turlag hadde bestilt. Disse skulle til Braknesheia og for å få dem dit må det helikoptertransport til. Dette skal gå i to omganger om ikke så veldig lenge.

Arrangementer: Per Esborg og gjengen hans bruker også sine kreative evner til å skape diverse arrangementer.

Åpen hver fredag

Bedriften vil være åpen for publikum hver fredag utover sommeren. Inne i huset er det utstilling av produktene som man kan beskue i fred og ro.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er også et stort rom fullt av diverse antikviteter som sikkert vil pirre interessen til mange.

Man har også laget ei havn med plass til de fire villsauene de har kjøpt inn. Da Drangedalposten besøkte stedet lørdag var Hildegunn Lassemo på besøk og klipte sauene. Hun fortalte at denne saueulla var nokså verdiløs og kunne minne om ”stålull” som hun sa med et smil. Villsauene vi har i Norge nå skal være etterkommere av sauer som har eksistert her i landet i 3000 år

Villsau: Her er den første av de fire villsauene i innhegningen klippet av Hildegunn Lassemo. Denne sauerasen har vært i landet i 3000, år ifølge ekspertisen

For ungene

Per Esborg ville ha disse sauene gående der for at eventuelle unger kunne ha noe å være opptatt av når de var på besøk med foreldrene sine..

Mens vi var der så sauene sitt snitt til å komme seg ut i det fri og det ble noen løperunder før det var trygt på plass i innhegningen igjen.

Antikviteter: Dette store rommet er fullt av antikviteter av mange slag. Et spennende rom.
Skrive: Per Esborg er ikke bare snekker, men også en som kan skrive. Det synes han er fin avkobling etter en hektisk arbeidsdag og håper å kunne produsere litt av dette i form av rim og dikt forskjellige steder i utstillingsrommene
HESTER: Her viser Per fram hester og ”stall” som er av gammelt merke blant antikvitetene.