Flytter: Karlien de Schuyteneer (bildet) (Sp) skal flytte fra Drangedal 1. august og søker derfor om fritak fra sine politiske verv. De samme gjelder Anne Solbraa (Sp), mens ny varaordfører skal innstilles 20. mai.

Må velge nye politikere

Valgutvalget i Drangedal har møte torsdag 20. mai, og her skal velges tre nye politikere for to personer som flytter ut av kommunen, mens den tredje innstilles på å bli ny varaordfører.

Det er senterpartipolitiker Anne Solbraa, som tidligere i vinter flyttet fra kommunen, som søker om fritak og må derfor få valgt en erstatter for sine verv. Solbraa sitter som medlem i hovedutvalg for plan, teknikk, næring og miljø, samt i «Prosjekt vanndirektivet i vannområdet Kragerøvassdraget». Saken legges fram uten innstilling.

Nye Sp-politikere

Også senterpartipolitiker Karlien de Schuyteneer søker om fritak fra alle sine politiske verv fra 1. august 2021. Hun har hele ni verv, i tillegg til å være tredje valgte fra Senterpartiet til kommunestyret. de Schuyteneer er medlem av formannskapet (administrasjonsutvalget, klageutvalget og valgstyret), leder i mangfold og inkluderingsutvalget, hun er vara for Thor Olav Holte i valgutvalget, medlem av Grenland friluftsråd, 2. vara i Grenlandsrådet, vara for Anne Kjendsheim i rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne, 2. vara i representantskapet i Vekst i Grenland IKS, 2. vara i representantskapet IATA IKS og vara for Stina A. Sætre i Politisk styringsgruppe – Ny felles avløpsløysing for Gautefallheia. Også denne saken legges fram uten innstilling.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ny varaordfører

Endelig skal valg av midlertidig varaordfører opp til behandling, i forbindelse med foreldrepermisjonssøknad fra ordfører Tor Peder Lohne. Varaordfører Stina A. Sætre rykker opp til ordfører, men hennes vara er ikke forutbestemt. Det skal gjøres torsdag, for å så endelig avgjøres i kommunestyrets møte 10. juni.