Deler ut 2,6 millioner til idrett: Bildet er fra NM Rulleskiskyting på Gautefall. Vestfold og Telemark fylkeskommune håper på mange gode søknader når de nå skal dele ut 2,63 millioner kroner til idrettsarrangementer og regionale idrettsanlegg i fylket.Det er kommuner, frivillige idretts- og friluftsorganisasjoner og andre sammenslutninger som kan søke om tilskuddsmidler, og søknadsfristen er 15. mars. Det er ingen nedre eller øvre grense for søknadssum, det avhenger av arrangementets eller anleggsprosjektets kostnadsramme. Mer informasjon i vedlagte pressemelding.

100 000 kr til Drangedal IL

Drangedal idrettslag får 100 000 kroner til å arrangere NM Rulleskiskyting fra Vestfold Telemark fylkeskommune.

Hovedutvalg for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett tildelte 1,63 millioner kroner til idrettsarrangement i 2021 i sitt møte som nylig ble avholdt. Av disse fikk Drangedal idrettslag 100 000 kroner.

I følge saksfremlegget kom det inn totalt 71 søknader, 19 søknader til regionale idrettsanlegg og 52 til idrettsarrangement. Det er nesten en tredobling av søknadsmassen fra fjoråret. Søknadene til idrettsarrangement har en samlet søknadssum på 8,4 millioner kroner og en totalkostnad på 28,5 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge de vedtatte retningslinjene skal det prioriteres midler til regionale, nasjonale og internasjonale arrangementer og mesterskap som Norgesmesterskap, Nordiske mesterskap, Europacup, Verdensmesterskap, Verdens-cup, samt godkjente internasjonale stevner som står på internasjonale terminlister. Dette gjelder også for aldersbestemte klasser. Idrettsarrangementene skal særlig bidra til verdiskaping gjennom vektlegging av mangfold, næringsutvikling, utviklingspotensial og mulighet for aktivitetsøkning i regionen.