Skifte: Det ble skifte i Idrettsrådets årsmøte på Åsheim forleden. Eldbjørg Lia Ettestad takket av etter to år som dyktig leder. Inn som ny leder kom Trond Inge Haugen fra Kroken IL. Han er en veteran ettersom har tre perioder bak seg som leder av Drangedal Idrettsråd. Her praktiserer de en covid – hilsen.

Drangedal Idrettsråd:

Tirsdag 11. mai ble det avholdt årsmøte i Drangedal Idrettsråd. Årsmøtet ble holdt på Åsheim i Kjosen og Trond Inge Haugen ble valgt som ny leder etter Eldbjørg Lia Ettestad, som var ferdig med sin valgperiode etter 2. år. Det var god oppslutning om årsmøtet, som imidlertid kunne konstatere at covid-19 hadde hatt en uheldig innvirkning på aktiviteten i mange lag, særlig da de små lagene.

Trond Inge Haugen overtar som leder

De vanlige årsmøtesakene med blant annet valg av dirigent og sekretær ble raskt unnagjort. Eldbjørg Lia Ettestad ble valgt til dirigent, mens Kari Tisjø Tveit ble valgt til sekretær. Valgene gikk raskt unna og her kom en skikkelig veteran inn som ny leder leder, nemlig Trond Inge Haugen fra Kroken IL. Trond Inge har vært leder for styret i Idrettsrådet i 3 ganger tidligere. Han har også 3 perioder som leder i Telemark idrettskrets. En solid leder å ha nå i disse coronatider.

Regnskapet og budsjett for idrettsrådet ble lagt fram av kasserer Anne Britt Kåsa fra Drangedal IL. Etter noen få oppklaringsspørsmål ble regnskap og budsjett enstemmig vedtatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Byråkratiske rapporteringssystemer

Årsmeldinga ble lest av sekretæren i idrettsrådet, Kari Tisjø Tveit. Her heter det blant annet: ”Under forrige årsmøte ble det tatt opp med representantene fra VTIK om byråkratisk og krevende rapporteringssystemer, samt kjønnskvotering i styrene hos de små/mellomstore lagene. Et regelverk som anses kun for de største klubbene som har lønnet medarbeidere etc.

Slik som det erfares må de små de mindre klubbene legge ned aktiviteter på grunn av at kjønnskvotering i styrene ikke kan etterleves. Dette blir helt urimelig.

Tilbakemeldingene fra VTIK (Vestfold/Telemark Idrettskrets) var ikke oppløftende.

Kort summert – Ingen særbehandling til de mindre klubbene på noen som helst måte. VTIK ga heller ingen uttrykk for at de var villige til å kjempe for de mindre klubbene på bakgrunn av de utfordringene som oppleves ute i distriktene. VTIK antydet at løsningen er at de mindre idrettslagene og idrettsrådene slår seg sammen” heter det i uttalelsen fra Drangedal Idrettsråd.

Må legges ned?

I det siste og under coronakrisen merkes en betydelig slitasje på idrettslagene med laber interesse for lagsarbeid som det å være medlem i et idrettslag er. Flere av lagene som er medlem av Drangedal idrettsråd gav uttrykk for bekymring for lagenes eksistens. Kjell Roar Melås fra Kjosen IL sa det rett ut at man i Kjosen IL har måttet stille spørsmålet og idrettslaget må nedlegges. Et forsøk på å arrangere årsmøte for kort tid siden, måtte avlyses da det kun møtte tre – fire personer. Også fra Bostraks representant ble det meldt om laber aktivitet, noe de også hadde merket godt i Kroken IL.

Arnt Olav Brødsjø fra Kroken IL var enig i ette, men han fremholdt at hvis man hadde konkrete innsamlingsmål så støtter medlemmene veldig godt opp. .

-At vi kan samle inn 500 000 kroner i et slikt tilfelle vitner om at interessen er der, sa Brødsjø blant annet.

Styret: Her ser vi det avtroppende styret der kun Eldbjørg Lia Ettestad, Kjosen IL, gikk ut. Fra venstre Eldbjørg Lia, Arnt Olav Brødsjø, Kroken IL, Kari Tisjø Kroken IL, Karl Gunnar Bø, IL Tørn, Anne Britt Kåsa, Drangedal IL

Renovasjon

Kjell Roar Melås fra Kjosen IL tok opp en annen sak som gjelder den kommunale renovasjonen. Her har det blitt slik at de små lagene, som ikke har på langt nær så stort behov for renovasjon som de store, må punge ut med nøyaktig samme pris. Han fant dette urettferdig men var litt usikker på hvordan man skulle angripe dette. Dette blir det en sak idrettrådet må se nærmere på.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er 8 lag tilsluttet Idrettrådet. Bostrak har ikke oppgitt medlemstall, Drangedal IL 607 medlemmer Drangedal O-lag 83 medlemmer, Kjosen IL 116 medlemmer, Kroken Idrettslag 348 medlemmer, IL Tørn 164 medlemmer, Kroken JFF Leir.grp. 0 medlemmer og Henseid Idrettslag 109 medlemmer.

Styret i Idrettsrådet har i 2020 bestått av leder Eldbjørg Lia Ettestad, Kjosen IL, nestleder Tor Vidar Kilane, Drangedal IL, kasserer Anne Britt Kåsa, Drangedal IL

Fordelingsnøkkel LAM-midler

Fordelingsnøkkelen av penger fra LAM-midler ble i fjor ønsket endret til et annet grunnlag enn tidligere. Dette ble imidlertid fordelt som tidligere, men idrettskretsen ønsker at lagene skal vektlegge en annen mal.

NIF ønsker at medlemstall er et riktigere grunnlag for midler fra LAM, enn aktivitetstall. Det var litt diskusjon om dette, men her ble det slik at styret i idrettsrådet skal gå inn og vurdere denne saken nøyere enn hittil ,dette på bakgrunn av at det er en del usikkerhet i hva en endring vil innebære.

Mot slutten av årsmøtet kom det en videohilsen fra kultursjefen i Drangedal Hilde Fiskum og Kamilla Mathea Mogstad fra Telemark idrettskrets.