Ønsker bokverk: Toke og Kragerøvassdraget har opp gjennom historien vært en viktig ferdselsåre, arbeidsplass og rekreasjonsområde. Her fra en fin sommerdag for noen år siden, med Tokefjorden hyttegrend i bakgrunnen.

Bokverk om Toke

Kragerøvassdragets gruunneierlag har i lengre tid hatt ønske om å få lagd et bokverk om Toke og Kragerøvassdragets historie. Nå ser det ut til at pådriverne har funnet en person som vil kunne skrive historien, men fortsatt trenger prosjektet økonomisk støtte for å komme i mål.

Høsten 2016 sendte Kragerøvassdragets grunneierlag søknad til Drangedal kommune om støtte til produksjon av nevnte bokprosjekt om Toke og dets sidevassdrag. Kommunen ga et raskt og positivt tilsagn om 10 000 kroner fra rentemiddelbudsjettet til bokverket. Av ulike årsaker ble prosjektet ikke påbegynt i 2016/2017, men er nå blitt vitalisert igjen.

Leder av Kragerøvassdraget grunneierlag, Leif Grønstad, anslår i en ny søknad at gjennomføringen av bokverket vil koste 182 000 kroner for ei bok på 200 sider i 350 eksemplarer. Grunneierlaget vil også blant annet søke støtte hos lokale banker, nabokommuner, Statsforvalteren, Skagerak Energi, NVE og Vestfold og Telemark fylkeskommune, opplyser søkeren. Framdriftsplanen er at boka kan leveres til trykkeriet cirka 1. desember 2022.

Artikkelen fortsetter under annonsen.