Vaksinebestilling: Drangedal kommune har kommet fram til pasientgruppe 8, det vil si personer i alderen 55 til 64 år, men begynner med de eldste. Nå kan de benytte elektronisk bestilling, enten på mobil eller pc, og det skal være svært enkelt å få til, forsikrer beredskapskoordinator Hilde Tveit Kirkeby (t.v.), politisk sekretær og medlem av vaksineringsteamet, Siw Bastnes og kommunalsjef for helse og velferd, Hilde Molberg.

Starter elektronisk bestilling av vaksinering

I dag, torsdag 3. juni, åpner Drangedal kommune opp for elektronisk bestilling av vaksinetimer. Det vil effektivisere og gjøre det enklere både for innbyggerne og for personalet i kommunen.

– Vi legger ut ledige timer fortløpende, og det vil i første omgang være innbyggere født i 1957 og 1958 som etter klokka 14 torsdag vil kunne bestille vaksinetime, forteller beredskapskoordinator, Hilde Tveit Kirkeby i en pressemelding utenfor kommunehuset tirsdag.

Går bakfra i alder

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– På vår hjemmeside; Drangedal.kommune.no/koronavirus, vil informasjon om hvilket årskull som kan bestille time til enhver tid framkomme. For denne uka er det 50 ledige timer til de 180 vaksinene vi vet at kommer neste uke. Det vil si at 130 personer har vi allerede kontaktet og er booket inn til vaksinering på onsdag. Vi vil i oppstarten legge ut timer for bestilling de to første ukene som kommer, seinere fire uker fram i tid. Når vi vet hvor mange vaksinedoser vi får, vil vi legge ut nye timer på torsdagene framover og åpne for at innbyggerne kan bestille timer fra cirka klokka 14.30 mandagen etter.

Må avvente antall

– Det er en del usikkerhet med hensyn til levering av antall vaksinedoser framover, så nye innbyggergrupper som kan bestille time blir lagt ut på hjemmesiden på mandager framover. Disse vil da motta en sms på telefonen om at de kan bestille time når torsdagen kommer, opplyser Kirkeby.

– Det er kanskje ikke alle som har kunnskap eller utstyr til å bestille digitalt; kan de fortsatt ringe kommunen og få hjelp?

– Ja, det kan de, men vi oppfordrer alle til å benytte seg av den digitale timebestillingen, sier kommunalsjef for helse og omsorg, Hilde Molberg.

– Om du ikke får det til selv eller har noen som kan hjelpe deg med å bestille time, kan du kontakte servicekontoret som kan bestille time for deg. Servicekontoret kan kun kontaktes for timebestilling. Har du medisinske spørsmål knyttet til vaksinen, må disse rettes til fastlegen, sier Molberg, som selv har testet ut hvor enkelt det er å bestille time.

Enkelt

– Er det som å kjøpe kino- eller konsertbillett på nettet?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er faktisk enklere. Du går bare inn på Drangedal kommune, bruker BankID til å logge deg på, og så må du svare på noen helsespørsmål i en egenerklæring. Deretter får du opp kalenderen med ledige timer og kan velge fortløpende, forklarer kommunalsjef Hilde Molberg, som sammen med politisk sekretær Siw Bastnes og beredskapskoordinator Hilde Tveit Kirkeby tror dette vil bli en god løsning for Drangedals befolkning.

– Har dere ventelister hvis det skulle være noen som ikke møter til rett tid og sted?

– Foreløpig har vi ikke opprettet ventelister, men vi har mulighet manuelt til å ringe etter personer som kan benytte tilsendte vaksinedoser, avslutter Hilde Kirkeby.