Møte: Representanter fra Telenor, Drangedal kommune og en av grunneierne var med på samarbeidsmøtet 16.juni. F.v. Arne Ettestad, Nora Sørholt Juel, Bjørn Amundsen, Pål Lukashaugen og Tor Peder Lohne.

Nye mobilmaster i løpet av sommeren

Innen 23. juli og 16. august skal mobilmastene i henholdsvis Ytre Kroken og Nakksjø være satt i drift. Mangel på tilgjengelige entrepenører og materialer har forsinka prosjektet noe, men ikke så mye som frykta.

Innen 23. juli og 16. august skal mobilmastene i henholdsvis Ytre Kroken og Nakksjø være satt i drift. Mangel på tilgjengelige entrepenører og materialer har forsinka prosjektet noe, men ikke så mye som frykta.

Onsdag 16. juni var dekningsdirektør i Telenor Bjørn Amundsen og Pål Lukashaugen, prosjektleder for dekning i Telenor, i møte med Drangedal kommune. Grunneier på Nakksjø var representert på møte ved Nora Sørholt Juel. På møtet ble det gått gjennom status i dekningsprosjektet i Drangedal, og det ble drøfta muligheter for nye samarbeidsprosjekt for å betre mobildekninga ytterligere i de deler av kommunen dette er mest påkrevd.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen opplyste at mobilmaster med 5G-dekning på Nakksjø og i Ytre Kroken skulle vært klart til åpning 16. juni, men dessverre hadde blitt noe forsinka grunnet mangel på tilgjengelige entrepenører og materialer til master og tilhørende bygg. Men i løpet av en to måneders tid vil begge master være i drift, den siste på Nakksjø skal være i drift innen 23. august.

På grunnlag av intensjonsavtale, og seinere utbyggingsavtaler, med Telenor vil Drangedal vil få to svært etterlengta mobilmaster, i disse områdene som i dag har ingen eller svært liten mobildekning.

Drangedal kommune har i avtalane tatt ansvar og kostnadene med grunnerverv og framføring av strøm, mens Telenor har tatt alle øvrige kostnader.

På Nakksjø har grunneigar Fredrik Juel gitt gratis grunn til mast og strømframføring, mens i Ytre Kroken har lokalt næringsliv ved Kroken Maskin og Akershus Traktor/Rønning Maskinsalg delt på kostnadene til grunnervervet.

Bjørn Amundsen og Pål Lukashaugen fra Telenor sier prosjektet er avhengig av at grunneiere er positive til etablering av mobilmaster. I Drangedal har velviljen fra grunneiere vært stor. Dette er også veldig bra for oss som driver reiselivsvirksomhet med bobilcamp ved Nakksjø, sier Nora Sørholt Juel. Sikkerheten for de som oppholder seg på Nakksjø blir selvsagt også større, i tillegg til at folk i dag bruker mobiltelefonen vel så mye til mobildata og internett-tjenester som til å ringe. Dette blir et ekstra gode for våre gjester på bobilcampen, sier Juel.

Både for lokalbefolkning, næringsliv og reiseliv vil et godt mobilsamband ha stor verdi. Sikkerheten vil bli bedre, ved akutte hendelser som krever rask kontakt med beredskapstjenester innen brann, ambulanse, politi m.m.

Svært mye av den nye, tekniske utvikling på mange områder er avhengig av et velfungerende mobilnett, og ikke minst trygghetsalarmer og andre E-helsetjenester som er i bruk i dag og kommer i nær framtid, baserer seg på mobilsamband.

Amundsen og Lukashaugen fra Telenor pekte på utfordringene med høye trær langs veiene i Drangedal, som svekker mobildekninga.For videre samarbeid om mobildekning på «flaskehalsene» ved Henseid og på Haug langs fylkesveiene, er det viktig å gå i dialog med fylkeskommunen for å få til rydding langs fylkesveier, sier avdelingsleder Arne Ettestad og ordfører Tor Peder Lohne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.