JAKT OG NATUR: Nora Hassel her med jaktchampionen Luna. Til høsten blir det nye jaktprøver i NM i Valdres der Luna skal delta. Nora og Luna er eneste deltakere fra Telemark i denne prøven og Nora er svært spent på hvordan det vil gå.

Nora og Luna til NM i Valdres

Nora Hassel (22) på Solberg har en meget verdifull elghund i Luna (3). I fjor fikk den tittelen jaktchampion og til høsten går turen til en ny prøve, denne gangen i Valdres. Nora og Luna er eneste i klassen 16 til 24 år fra Telemark.

Nora er nærmest vokst opp med elghunder. Siden hun var ganske liten jente har hun hatt turer i skogen på eiendommen til sine foreldre. Særlig sammen med sin far Odd Arne Hassel, en habil elgjeger og eier av den ene av Solberg-gårdene, var hun også med på elgjakt før hun kunne skyte elg selv.

Store skogsområder

Her omkring Solberg er det vel rike tradisjoner for jakt med store skogsomroder like inntil gårdene. Hva var det som vakte din store interesse for jakt og natur?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg fikk det vel helt naturlig inn på bakgrunn av alle turene jeg fikk være med far min i skogen og naturen. Vi har hatt hund her på garden i lange tider og jeg har hatt gleden av å bli kjent med noen av dem. Det handler naturligvis om norsk elghund, robuste og tøffe dyr som du kan bli skikkelig glad i, sier Nora om det å være sammen med familien og hunden på fine natur opplevelser som tente en gnist som ikke har sluknet. Nå har familien også en valp (8 uker) med navnet Loden, som far hennes Odd Arne har anskaffet seg. Det er blitt en foretaksom liten tass som valfarter rundt om på gården når de slippes løs og blir fotfulgt av oppassere for ikke å rote seg bort.

Sin første elg

Nora var med på mange elgjakter, men som 16-åring hadde hun lov til å skyte elg selv som fullbefaren jeger. Og jammen felte hun sin første elg som som 16-åring, det minnes hun som en stor begivenhet i sin jegerkarriere.

Har skutt 7 elger

Selv om Nora bare er 22 år har hun lagt nedpå 7 elger. Så at det er ei treffsikker jente vi snakker med er det ingen tvil om.

– Hvor jakter dere helst?

– Det er her på Solberg og en del på Sinugsdal. Til høsten blir det også en tur på jakt i Namskogan, det blir spennende, smiler Nora.

Byggingeniør

Nora har startet siste året av treårig utdannelse som bygg-ingeniør ved Universitetet i Sør-Øst Norge i Porsgrunn. Hun tror at dette er en utdannelse som er relevant med tanke på byggsektoren som nok vil holde seg på et stabilt nivå også i fremtiden.

Rettelse: Nora og Luna

I vår opprinnelige artikkel om Nora og Luna, som skal delta på hundeutstillingen i Valdres i oktober, kom vi ved en inkurie il å skrive at Luna ble Norgesmester i 2020. Der tok vi dessverre for hardt i, men det er nå i 2021 at Luna og Noras ambisjoner kan slå til.

Red.