LEFSEBAKING: Her ser vi søstrene Asbjørg og Mari Jonskås som demonstrerte lefsebaking og kom med råd og vink.

Liv og røre på bygdetunet

Det foregår stadig diverse arrangementer på bygdetunet i Drangedal. Her er det såkalte ”Inn på tonet”-arrangementer av diverse slag, som småkurs og konserter. Drangedalsposten tok en tur og laget litt på det som skjedde der onsdag med blant annet kurs i lefsebaking (kling) og vi fikk prøvd den originale og fine ”Bygdetunets butikk og kaffestue”

Størst interesse knyttet det seg til lefsekurset som foregikk i Nystue med fullt hus av interesserte damer. De fikk demonstrert hvordan man baker lefse, en ikke helt enkel ting for litt ukyndige, men litt øvelse så klarer de fleste dette.

Dyktige instruktører var Mari og Asbjørg Jonskås og Carol Naas.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

AMERIKANER: Da Carol Naas kom til Norge fra USA på tidlig 60-tall kunne hun ikke noe om lefsebaking, men nå er hun en kløpper i faget.

”Kaffestue”

Ellers så merket vi oss den fine ”Krambua” i Rødbygningen. Her var det lagt ned mye arbeid i utforming og inventar i ”butikken” med det klingende navnet Bygdetunets butikk og kaffestue. Her kunne man til og med få kjøpt seg varme hamburgere i tillegg til mangt annet som blant annet kaffe og kaker. Da vi var innom var det stinn brakke og kø foran disken.

MENY: Her plakaten med dagens meny i kaffestua.

Butikkbestyrere denne dagen var Sander Bisschop og Maiken Lenes. Begge 18 år og glade for at de hadde fått en sommerjobb her sammen med fire andre ungdommer. Både Sander og Maiken synes at det var veldig artig og lærerikt å stå bak disken og treffe masse hyggelige folk.

EKSPEDITØRER: Bak disken i ”Bygdetunets butikk og kaffestue” ser vi fra venstre Maiken Lenes og Sander Bisschof, begge 18 år som har sommerjobb på bygdetunet.

Sander hadde et krystallklart mål i å utdanne seg til å bli lektor. Maiken var ikke sikker på hva hun ville ennå, men også hun synes at det å stå i butikken i den gamle Rødbygningen var veldig artig.

Kyllingrett

I siderommet kunne man få kjøpt syrisk kyllingrett anrettet på fineste måte av ei syrisk dame, så sulten trenger man ikke å gå på bygdetunet i sommer.

SYRISK: Denne dama serverte nydelig kyllingrett med tilbehør av mange ingredienser.

Lørdag kommer hardingfeletonene til å lyde blant de gamle husene der selveste Knut Buen skal spille og fortelle. Drangedølene er interesserte i folkemusikk og her bør det bli mange som vil høre den eminente felespilleren i aksjon.