SEKSJON: Her kommer helikopteret med en ny seksjon som blir tatt i mot av mannen i masta. Dette gikk som ”fot i hose” og ikke lenge etter var mobilmasta på plass.

Mobilmast på plass

Nylig var et helikopter fra selskapet Pegasus på plass ved veikrysset inn til Setre og løftet mastedeler på plass på en liten kolle ved veien.

Denne masta og en i Kroken skulle vært satt opp tidligere i sommer, men tidsaspektet sprakk og først nå kom masta ved Setre på plass. Den kommer til å dekke et ganske stort område. Det er blitt stor trafikk på veien over til Lunde og mesteparten av veien har vært uten mobildekning. Nå vil dette bli radikalt endret noe som er viktig både for veifarende og andre. Blant annet vil bobilcampen nå få full dekning.

Mobilmasta som er satt opp er 40 meter høy. Det var fascinerende å se det presisjonsarbeidet som må til, ikke minst fra helikopterpiloten, men også mannen i masta som styrer delene sammen for sammenkobling.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det tok ikke lange tiden før masta var på plass. Nå gjenstår å montere utstyr og om ikke mange dager er omformeren operativ. Dermed er også mange år med manglende mobildekning historie.