Nå blir Krokenveien bedre

I første uka av august starter arbeidet med å bedre veistrekninger i Kroken og planen er at arbeidet skal være ferdig innen utgangen av august.

I uke 31 starter Vestfold og Telemark fylkeskommune arbeid med dypstabilisering på to ulike strekninger på fylkesvei 3374, Krokenveien, forteller Heidi Næss Midtskogen, byggeleder Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Strekningene det gjelder er Fikkjebakke - Høynesmyr og Neslandsvatn - Heldøla. Mellom Fikkjebakke og Høynesmyr vil arbeidet pågå i to uker, mens det er satt av tre uker til arbeidet mellom Neslandsvatn og Heldøla.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ikke lenger lappeteppe

Midtskogen forklarer at dypstabilisering gjøres for at veidekket skal holde i flere år enn det vil gjøre dersom man bare legger ny asfalt på hullete vei.

Dette innebærer at asfalten i veibanen blir frest vekk, og kvernet opp. Deretter kjøres det på ny pukk, som blandes inn i asfaltrestene. Denne blandingen tilsettes bitumen, som er den oljeblandingen man bruker i asfalt. Dette må sette seg i noen dager før man legger asfalt på toppen.

Utfordrende periode

Midtskogen sier arbeidet vil føre til redusert fremkommelighet i perioder, særlig når det legges ny pukk. Det kan også være utfordrende å kjøre av og på fra eiendommene langs veien i denne perioden. Husstander som blir berørt av dette vil få mer detaljert informasjon på SMS.

Med mindre arbeidet blir forsinket underveis skal det være ferdig i uke 34.