Varpet: I dette området vest for Rønnomnibben og Bø i Tørdal planlegges et 100 mål stort industriområdet, tiltenkt dataindustri.

– Industrien hører ikke hjemme der

Mandag fikk samtlige kommunestyrepolitikere og administrasjon i Drangedal, samt lokalt media i Telemark, tilsendt et protestskriv fra en rekke grunneiere og personer med tilknytning til Tørdal, hvor motstanden mot utbygging av et datasenter på Varpet, vest for Bø i Tørdal, ble tydeliggjort. Kommunestyret har innkalt til hastebehandling av detaljregulering av området under et ekstraordinært møte på teams allerede torsdag 5. august.

13. juli, også det under et ekstraordinært møte i hovedutvalg for plan, teknikk, næring og miljø, ble detaljreguleringsforslaget for et 100 mål stort industriområde på Varpet i Tørdal behandlet. Det var liten debatt på møtet, og et enstemmig utvalg støttet i all hovedsak rådmannen innstilling. Nå har Roger Jensen, sammen med en rekke privatpersoner, sendt et brev der de ber kommunestyret utsette behandlingen av saken og gjøre en bedre konsekvensutredning.

– For dårlig utredet

– Hvorfor har dere sendt dette utsettelsesbrevet?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Saken er ikke utredet godt nok. De dimensjonene det her er snakk om har heller ikke kommet godt nok fram. Å legge et industriområde på størrelse med 16 – 17 fotballbaner i denne storslåtte naturen vest for Bø blir helt feil plassering, sier Roger Jensen, som har tatt initiativ til brevet, men som er undertegnet av en rekke privatpersoner.

– Dette er et fremmedelement som vil få ulemper ved å se det, og å høre det. Støy er ikke populært når støyen kommer. Folk liker ikke støy, fortsetter Jensen, som er en som i 40 år har brukt naturen vest for Rønnomnibben og området rundt Varpet.

– Hvorfor slik hast?

– Det er grunn til å spørre hvorfor det haster slik med å behandle saken? Hva har man å tape på en mer åpen behandling, spør Jensen videre og mener det burde vært mer offentlighet om saken.

– Man burde spurt mer og flere angående støy; både jegere, friluftsfolk, miljø- og friluftsorganisasjoner burde vært spurt. At saken skal behandles på teams, og ikke i en åpen kommunestyresal, har jeg heller ikke noen sans for, sier Jensen.

– Hva tror du er årsaken til at møtet holdes på teams?

– En kommunestyrebehandling bør være et åpent og lett tilgjengelig organ for alle. Jeg synes ikke teams er rette behandlingsformen, sier Roger Jensen videre, som ikke vil spekulere i om det ligger noen taktikk i dette, til tross for at det ikke lengre er påbud om «korona-avstand».

– Hvorfor haster det så i en så stor sak, gjentar Roger Jensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Leserinnlegget står lengre bak i avisa.