Neslandsvatn stasjon: En ny intimscene ble åpnet av Thea Fjørtoft (bildet) med bandet Paper Crown.

Ny intimscene åpnet

Onsdag ble det åpnet en flunka ny intimscene i Drangedal. Neslandsvatn stasjons gamle godsrom ble innviet som konsertscene med duoen Paper Crown og stinn brakke. Det er nye tider for stasjonen.

Det er Thea Fjørtoft som står bak, sammen med gode venner. De har startet en forening som skal drive med slikt, i lokalene Fjørtoft leier på stasjonen. Hun og hennes selskap leier større deler av stasjonen, men denne kvelden er det godsrommet som innvies som konsertsted.

Paper Crown

Paper Crown er et Hamar-band, og bak står Johanne Margrethe Kippersund Nesdal og Ørnulv Snortheim. Thea Fjørtoft kjenner musikerne fra før, og det er bakgrunnen for at bandet ringte Fjørtoft og spurte om de ikke kunne ha en konsert hos henne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Neslandsvatn stasjon: Paper Crown er første band ut i det nye konsertlokalet, mens det vekslet med å pøsregne og være en flott sommerkveld.

- Jeg sa jeg kunne rydde lokalet, men jeg kunne ikke love publikum, kanskje ti? Smiler Fjørtoft. - Vi spiller for ti, hadde bandet svart og da var avtalen i boks.

Paper Crown har gitt ut plate, og dette var den aller første konserten bandet holdt utenfor sitt lokalområde. Denne sommeren er de på sin første turne - og den startet altså på Neslandsvatn stasjon.Bandet spiller rolig, melodiøs gitarbasert popmusikk eller nachspielmusikk som de selv kaller det. Uansett, de rundt 40 som fylte opp lokalet denne onsdagskvelden viste at de likte godt det de hørte.

Det løser seg

Utenfor høljet det ned til tider og midt i en låt dundret et godstog forbi. Dette bidro bare til opplevelsen. De store dørene stod åpne mot perrongen, inne var det fullt av folk og dekoren var enkel på de røffe veggene, kun noen lyslenker. Bandet stoppet midt i sangen og ventet til toget hadde gått forbi - og så fortsatte de med sine lavmælte toner.

Neslandsvatn stasjon: En ny intimscene ble åpnet med bandet Paper Crown, mens det vekslet med å pøsregne og være en flott sommerkveld.

– De andre stedene på tureneen skal få vansker med å slå det stedet her. Såå koselig! sier Johanne, før hun bryter ut:

- Her må det være konserter hele tida, Thea!

Publikum nikker, Thea smiler.

Med Koronaregler er det bordservering. Bestillinger gjøres per postkort som gjestene viser fra plassen sin, men hvordan skal man klare å servere de som sitter helt fremst, i motsatt ende av den improviserte baren? Thea viser seg som den entreprenøren hun er. Hun finner en stol. Går rundt bygget. Tråkker opp på stolen og serverer gjennom gitteret i det åpne vinduet. Problem løst.

Det er nye tider på Neslandsvatn stasjon, 72,6 m.o.h.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Neslandsvatn stasjon: En ny intimscene ble åpnet med bandet Paper Crown, mens det vekslet med å pøsregne og være en flott sommerkveld.