Klart for nytt Eikåsløp

Førstkommende søndag er det klart for et nytt Eikåsløp. Dette terrengløpet på 14 kilometer ble arrangert første gang i 1985.

Den gangen vant løperlegenden Jan Voje som kom i mål på 55,38. Løpet ble så arrangert hvert år fram til 1996. Da var interessen for løpet dabbet av slik at arrangørene IL Tørn og Kjoksen IL valgte å ta en pause.

I 2019 ble de to idrettslagene enige om å forsøke å starte opp igjen med det tradisjonsrike løpet og det ble suksess med mange løpere og trimmere i aksjon over heia mellom Tørdal og Kjosen. Det var meningen at man skulle ha arrangert løpet også i 2020, men koronapandemien satte en effektiv stopper for det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nå er det imidlertid gitt klarsignal for søndagens løp som denne gangen starter i Kjoksen med målgang på Bø i Tørdal.

Eikåsløpet: Dette er Eikåsen som har gitt løpet dets navn. Idyllisk og fint sted for matpausen i løpet.

Arrangørene, med Sissel Bronken, Rune Hagen fra IL Tørn og Asbjørn Håstul fra Kjosen IL forteller at alt nå ligger til rette fra arrangørenes side. Været er det lite man kan gjøre med annet enn å håpe på fint løpsvær.

Nå gjelder det å forberede seg igjen, og det blir matstasjon på Eikåsen som vanlig. Her kan alle som tar dette som en søndagstur slappe av i fine omgivelser før de tar fatt på siste delen av løpet ned til mål på Idrettsanlegget på Åsheim i Kjosen.