Sprøyte: Sykepleier Trude Dettmer klargjør enda ei vaksinedose, men 11. september skal massevaksineringen i Drangedal være over.

50 prosent av ansatte i skole og barnehage er fullvaksinert

– Med flere koronavaksiner til landet, – og til Drangedal, vil massevaksineringen her i kommunen avsluttes 11. september. For lærere og barnehageansatte har vi framskyndet vaksineringstempoet så mye som mulig, i forhold til nødvendig oppholdstid mellom 1. og 2. vaksinedose, opplyser helsesjef Hilde Molberg.

Denne uka var det skolestart, og av 120 ansatte i skole og barnehage i kommunen har 110 personer tatt imot tilbudet om vaksinering, opplyser helsesjef Hilde Molberg.

– 60 av disse er fullvaksinerte, hvilket vil si omkring 50 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Prioritert der det var mulig

– Har det vært satt ekstra vaksinedoser på lærere og barnehageansatte nå i forkant av skolestart?

– Det ble iverksatt prioritering av skole- og barnehageansatte i sommer i aldersgruppen 25 – 39 år. De fikk første dose tidligere enn normalt for den aldersgruppen. For de andre aldersgruppene måtte de benytte seg av det ordinære tilbudet som ble gitt alle innbyggere da vi så at dette ville være tidlig nok.

– Det må være et visst intervall mellom første og andre vaksinedose, men vi har både forrige uke og denne uka prioritert de lærerne og barnehageansatte som kan ta imot andre dose, for å sikre fullvaksinering av flest mulig, fortsetter Molberg.

– De vi har hatt mulighet til å framskynde vaksineringen av, har blitt gjort.

Ferdig 11. september

– Vi får nå godt med doser, slik at 12-ukers intervallet mellom dosene kan reduseres, og derved framskynde vaksineringen. Planen var opprinnelig å være ferdig med massevaksineringen av kommunens innbyggere i uke 42, cirka 20. oktober, men på grunn av flere vaksinedoser så vil vi i Drangedal være ferdig med massevaksineringen for koronaviruset lørdag 11. september, sier helsesjef Hilde Molberg til slutt.