Åpen dag: Et butikkutsalg er rigga til i lokalene i Rallarveien, inntil ny butikk på Drangedalstunet er åpningsklar.

Drangedal produkter - en bedrift i vekst

Onsdag 8. september var det Åpen dag på Drangedal Produkter. De besøkende fikk anledning til å bli bedre kjent med bedriften som har satsa stort de siste årene.

På Åpen dag fikk de besøkende en orientering om bedriften. Daglig leder Bertil Petterson kunne fortelle at bedriften nylig har investert 2 millioner i nye maskiner og oppgradering av lokalene.

En stor og viktig arbeidsplass i Drangedal

Lokalene er utvida, siden Produktene nå også bruker de tidligere lokalene til Øverdal Maskin, som ligger vegg i vegg i den store verkstedhallen i Rallarveien.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bertil Petterson orienterte videre om at bedriften tilbyr 16 VTA-plasser – varig tilrettelagte arbeidsplasser. 19 personer deler på de 16 plassene. NAV har 4 aktivitetsplikt-plasser til rådighet. Drangedal kommune har 2 VTA-plasser ved bedriften, som Voksenopplæringa, Drangedal 10-årige skole og Avdeling for rus- og psykisk helse deler på.

Bedriften tilbyr også lærekandidatplass i samarbeid med Oktav AS. Oktav er opplæringskontoret for tilrettelagt opplæring, som er et tilbud under Vestfold og Telemark fylkeskommunes videregående utdanning. Drangedal Produkter er en av 16 opplæringsbedrifter i Vestfold og Telemark, og kan tilby lærekandidatplass innen et bredt felt, blant innen byggdrifterfaget, salg, søm, snekker og gartner.

Til sammen er mellom 35 og 40 mennesker på jobb i bedriften hver uke.

Ulike avdelinger med stor produksjon

Bedriften har flere ulike avdelinger: Kreativ avdeling, Snekkeravdeling, Vaktmestertjenester, og Vedavdeling. De besøkende på Åpen dag fikk orientering om og omvisning på avdelingene av noen av arbeidslederne.

Åpen dag: Her behandles skilt bestilt til hytte på Gautefall. F.v. Ibrahim Ali Hijazi og Bertil Petterson.

Snekkeravdeling og vaktmestertjenester

Det blir produsert produkter for salg på alle avdelingene. Som før blir det snekra og levert paller på bestilling til Arbor i Kragerø. Samtidig har det vært en veldig økning i oppdrag for snekkeravdeling og vaktmestertjenester. Mye blir laga på bestilling, og hyttefolk har blitt et stort kundemarked. Produktene kjører ut mat fra det kommunale kjøkkenet, og har utkjøring av varer til eldre og andre fra Spar hver fredag. Det er mange faste kunder som benytter seg av de ulike vaktmestertjenestene til Produktene.

Åpen dag: Ole Morten Vøllestad arbeider mest med tennruller, fra start- til sluttprodukt. Her kokes tennrullene i parafinvoks.

Vedavdelingen

Produktene har i år kløvd opp 220 favner ved. I tillegg har de kjøpt inn 30 favner ferdig ved, som de pakker om til 60 og 40 liters sekker.

Arbeidsleder Halvor Aslak Næs forteller at de selger mest til private, men også til bensinstasjoner innenbygds og utenbygds, i tillegg til butikker i Drangedal. De leverer også til en vedbod på Gautefall. Produktene har kjøpt inn ny vedmaskin til 400 000 kroner, som går i ett hele arbeidsdagen, forteller Næs.

Åpen dag: Linda Haugland på Kreativ avdeling, med en av de flottte kaffehilterholderne hun lager i en spesiell fletteteknikk.

Kreativ avdeling

På kreativ er det flest damer, men også noen menn. Avdelinga er nyoppussa, og her er det maskiner og utstyr for bla. søm, strikking, veving og reparasjon av klær. Omtrekking av møbler tilbyr de også. Arbeidsleder Laila Refsdal forteller at de tilpasser arbeidet til hva den enkelte trives med og er flink til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Arbeidsledere er en gang i året på kurs der de treffer kolleger fra VTA- bedrifter andre steder i landet. Mange er imponert over hva vi får til i Drangedal, og at vi kan tilby så mange og varierte produkter og tjenester, sier Refsdal.

Butikkutsalg og utlodding

Det var rigga til butikkutsalg i lokalene i Rallarveien, som vil bli stående til de nye butikklokalene på Drangedalstunet er åpningsklare.

På Åpen dag ble noen av produktene lodda ut blant de besøkende, og hovedgevinsten var en Drangedalsbenk. Øystein Bergane ble den heldig vinner av Drangedalsbenken.