Frivillige: Noen av de frivillige samla i Drangedal Frivilligsentrals lokaler. Foran f.v. og rundt bordet: Kathe Solfrid Kåsene, Elisabeth Tveit, Joar Østland, Monique Mulders-Burghoorn, Kjell Amundsen, daglig leder Trine Anette Larsen og Karin Jore.

Behov for flere frivillige

Trine Anette Larsen, daglig leder ved Drangedal Frivilligsentral, ønsker seg flere frivillige som vil bidra til å få gjennomført aktiviteter framover

– Vi har flere aktiviteter vi planlegger å starte opp igjen med nå i høst. For å få gjennomført alt har vi et behov for flere frivillige som ønsker å bidra og være med og ta ansvar for aktivitetene på frivilligsentralen, med det de har mulighet til. Om det er en gang i uka eller en gang i måneden du har mulighet til å bidra, alt hjelper og er et viktig bidrag, sier daglig leder Trine Anette Larsen.

Mange aktiviteter

– I høst ønsker vi å starte opp igjen med ungdomskafeen vår, aktivitetskafé for barn i 3.-7. klasse og leksehjelp for ungdom og voksne innvandrere. Vi har også matutdeling en gang i uka, der vi har behov for flere frivillige, bl.a. til å hente maten som vi deler ut. Frivilligsentralen har egen bil som vi bruker til frakting av mat og andre varer, sier Larsen. Vi ønsker også å ha åpen kafé den dagen vi har matutdeling, og vi trenger flere som vil hjelpe til med det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvis det er ideer til andre aktiviteter på frivilligsentralen, så er det åpent for det. Det forutsetter selvfølgelig at vi har nok frivillige til å ta ansvar for aktivitetene, sier Larsen.

Leksehjelp

Kjell Amundsen har vært frivillig i flere år, blant annet som leksehjelper. Han kunne tenke seg selskap av flere frivillige en kveld i uka, med kombinert leksehjelp og språkkafé. - Det er mange, både ungdom og voksne innvandrere, som trenger et bedre grunnlag og sliter med nivået når de skal videre på skole. De har behov for leksehjelp og språktrening. F.eks. er pensjonerte lærere er en viktig ressurs som leksehjelpere. Jeg håper vi får til et bra tilbud for de som trenger leksehjelp utover høsten, sier Amundsen.

Sosialt fellesskap

Frivilligsentralen har også noen mer «uformelle» aktiviteter, som gåtur og strikkekafé en gang i uka, som Kathe Solfrid Kåsene har ansvar for. - Vi går turer med lengde tilpassa de som er med, og strikketøyet trenger nødvendigvis ikke være med på samlinga på Frivilligsentralen etterpå. Det viktigste er det sosiale og en hyggelig pratestund, sier Kåsene.

Vi har et fint sosialt fellesskap her på frivilligsentralen, og vi ønsker nye frivillige hjertelig velkommen, det er bare å ta kontakt, avslutter Larsen.