Show: Erik Mogeno opptrådte med trylletriks.

Frivilligsentralen satser på kafé og høstleir for ungdom

Onsdag 22. oktober starta Drangedal Frivilligsentral opp med ungdomskafé igjen. Åpningsdagen fikk frivilligsentralen besøk av Erik Mogeno, og det ble informert om leirtilbudet frivilligsentralen har i skolens høstferie.

Gjensidigestiftelsen har gitt 188 000 i tilskudd til frivilligsentralens arbeid, kan daglig leder Trine A. Larsen fortelle. – Vi har oppgradert og fått nytt ventilasjonssystem på kjøkkenet, mala og laga et nytt spiserom nede, og mala og fått nye sofaer og utstyr oppe, sier Larsen.

Show med Erik Mogeno

Ungdomskafé-tilbudet følger skoleruta, hver onsdag etter skoletid for de mellom 13-16 år. Det er planer om å ha underholdning noen av onsdagsettermiddagene, og på åpningsdagen fikk frivilligsentralen besøk av Erik Mogeno, som holdt show for ungdommene ute foran frivilligsentralen. Frivilligvertene serverte falafel, hjemmebakt pizza og kake til ungdommene. Etterpå kunne ungdommene kose seg i oppgraderte lokaler i andre etasje.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ungdomsleir i høstferien

Drangedal Frivilligsentral stiller med leirtilbud i høstferien. Frivilligsentralen inviterer ungdom fra Drangedal i alderen 13-16 år til leir på Tjøme. Det er plass til 30 ungdommer fra Drangedal som kan bli med på turen, med påmeldingsfrist 1. oktober, informerte Larsen.

Turen er i regi av Der du bor-Telemark, som Drangedal frivilligsentral og fem andre frivilligsentraler i Telemark er medlem av. Der du bor-Telemark har fått 900 000 kr i tilskudd til å organisere og lage leirtilbud. Leiren som frivilligsentralen arrangerte i årets sommerferie ble også til ved hjelp av disse midlene. Turen med opphold på Scandic Havna hotell i høstferien blir derfor kostnadsfri for ungdommene som deltar. Frivilligsentralen har et samarbeid med Tele-Tur AS om busstransport til og fra høstleiren.

- Det blir voksne og unge ledere med til Tjøme, og foresatte kan være sikker på at ungdommene blir godt ivaretatt under leiroppholdet. - Vi skal informere om tilbudet på ungdomstrinnet på Drangedal 10-årige skole, og alle elever skal få med ranselpost hjem, sier Larsen.