Fyra: Per har fyra opp bålpanna og kaffen er klar. Neste tirsdag snakker han om egne opplevelser innen psykiatrien og interessen for foredraget har vært stor, forteller han.

Stor interesse for arrangementet i Tokestua

Tirsdag 28. september blir det et møte i Tokestua som har skapt stor interesse. Temaet er ”Ei fortelling om livet” Dette omhandler psykisk helse, ensomhet og selvmordstanker. Det er unggutten Per Esborg, som tar for seg temaene og broren Lars sørger for musikken og sangen, som de to brødrene har skrevet selv og der Lars har satt til musikk.

Historien til Per er at han som liten begynte på skolen og ikke ble pent behandlet av sine eldre skolekamerater.

-Ikke bitter

Men dette er ikke noe jeg er bitter for i dag. Jeg har et godt forhold til de som en gang plaget meg. Jeg var nok ekstra sårbar og følsom. Jeg tålte ikke alle guttongstrekene jeg ble utsatt for, noe som førte med seg at jeg ble alvorlig syk og kom på ungdomspsykriatrisk avdeling i Skien som 12 åring.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

-Psykiaterne trodde at det ville bli vanskelig for meg å vende tilbake til et ”normalt liv”. Heldigvis tok de feil og langsomt, men sikkert følte jeg at det gikk rette veien.

-Vi har hatt en mobbesak i bygda, men jeg vil ikke blande den inn i inn i min historie. Jeg har fått stadig større tro på tilgivelse og forsoning, sier Per som ikke vil røpe noe mer, men hele fortellingen vil komme i Tokestua uten redigering.

-Psykiatri er et tungt tema når bakgrunnen er som den er, men jeg tror at jeg kan love et vi skal le sammen, og kanskje vil det felles en tåre, smiler Per, som er blitt 26 år og gjør dette i håp om å hjelpe andre, foreldre og barn som utsettes for noe av det som jeg har vært gjennom. sier han.

-Etter det Drangedalsposten får opplyst er det nesten ikke plasser igjen, men Per sier at hvis det skulle bli mange som ikke får plass så vil han arrangere en ny slik kveld om ikke så lenge.