PLENEN: Slik ser plenen på utsida av kirkegårdsgjerdet på Bø i Tørdal ut. Det ser ut som en jordfreser har vært på ferde. Kirkeverge Bjørn Reiten på befaring møtte dette triste synet.

Ødelegger kirkegården i Tørdal

Et voldsomt angrep av oldenborrer gjør at den ellers så fine kirkegården i Tørdal nå fremstår rett og slett stygg. Angrep fra oldenborrer i sommer og nå angrep fra grevling og fugler på oldenborremarken i grasrota, gjør plenområder til det ugjenkjennelige.

Drangedalsposten fikk et tips fra ei dame på Bø om at kirkegården nå var herjet av disse billene som holder til i grasrota som de spiser opp. Der billene har hatt opphold kan man mange steder løfte gressteppet rett opp av bakken. Fugler og ikke minst grevling på jakt etter denne marken etterlater ei fullstendig ødelagt grasmatte.

Vanskelig å beskytte seg mot

Da vi var på kirkegården traff vi kirkeverge Bjørn Reiten, som naturlig nok var fortvilet over det han så. Enkelte steder så det ut som en jordfreser hadde vært på ferde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

-Jeg har vært i kontakt med eksperter som sier at det er svært vanskelig å beskytte seg mot disse oldenborreangrepene. Det blir vel å rake opp rusk og rask og så de områdene der graset er borte, så det i det minste blir grønt igjen neste sommer, forhåpentligvis, sier han.

INNE: Inne på selve kirkegården er det også stedvis ødeleggelser etter oldenborrene og grevling og fuglers jakt på den.