Inviterer: Tor Langmyr, Pensjonistlaget, og Jens Erik Rudlang, Eldrerådet, inviterer Drangedals eldre befolkning på treff med mat og underholdning i anledning FNs verdensdag for eldre.

Lapskaus, humor og musikk

Det blir åpent hus med matservering og underholdning for alle eldre pensjonister i Drangedal, når Eldrerådet og pensjonistlaget inviterer til treff i anledning FNs Verdensdag for eldre.

– Verdensdagen er 1. oktober, men i Drangedal har vi det aldri helt på dagen, smiler Tor Langmyr i Pensjonistlaget. I fjor ble det ingenting på grunn av pandemien, men i år blir det fest.

– Det er jo pensjonistene som er grunnen til at alle vaksineres. Nå er samfunnet åpna opp igjen. Vi vil feire at pensjonistene har overlevd pandemien, så nå tar vi en fest for å feire det! smiler Jens Erik Rudlang, leder i Eldrerådet, lurt. Litt humor må en ha, det er nok alvor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Alle velkomne

De hadde planer før gjenåpningen også, men møtte på plassproblemer for å få gjennomført. Etter gjenåpningen løste det seg. Nå vil de bruke klubbhuset til Drangedal idrettslag. Det er det god plass til mange og det er ingen trapper. Det siste er viktig når de som inviteres kan være dårlig til beins.

– Vi har ingen påmelding, alle er velkomne og arrangementet er helt gratis, forteller karene. Langmyr, leder i Pensjonistlaget, påpeker at en ikke trenger være medlem i Pensjonistlaget på dette eldretreffet. Det er bare nødvendig i Pensjonistlagets møter, som han legger til snart starter opp igjen.

Mat og underholdning

Det er Kjellaug som lager maten på eldretreffet, både lapskausen og den glutenfrie bløtkaka. - Hun har sagt lenge at hun skal gi seg, men stiller opp igjen og igjen, forteller Langmyr fornøyd. Kjellaugs lapskaus ligger i toppdivisjonen og en skal ikke se bort fra at tyttebæra er fra skogene i Drangedal, mener de.

De håper på fullt hus. De har bestilt mat til 80, men det er plass til 100. - Vi håper vi går tom for mat, smiler karene. - Meningen til FN er at Verdensdagen for eldre skal være en sosial sammenkomst og det er det vi ønsker for eldretreffet i Drangedal torsdag 14. oktober. Derfor har de også trommet sammen underholdning. Halvor Vrålstad skal synge og spille, både egne sanger og så blir det nok noen svenske også. Leif Arild Sand, kjent fra både Telemark teater og radio, som er en komiker fra Treungen skal også underholde og karene antyder at da vil en nok få høre noen skråblikk om Drangedal. - Jeg har hørt han på radioen, han er god, smiler Langmyr.