Improvisasjon: I forestillinga «Land too see» er 90 % improvisasjon, i samspill mellom de to klassisk skolerte musikerne og danseren, som blant annet har studert den japanske dansestilen Butoh.

Fant sitt utvalgte spillested på Neslandsvatn

Publikumsrekkene var fylt opp på Neslandsvatn stasjons black box-scene da den dansktyske performance-gruppa Mellem rum holdt sin forestilling «Land to see» fredag kveld. En forestilling der elementer fra japansk dans og klassisk musikk i samspill førte til en unik opplevelse.

Å mikse japansk dans og europeisk klassisk musikk med cello og fløyte kan ses på som unikt i seg sjøl, men når samtidig hver forestilling er i hovedsak improvisert, faktisk rundt 90 prosent, kan vi absolutt si at publikum fikk en særegen kunst-opplevelse fredag kveld på stasjonen.

Leter etter spesielle spillesteder

Gruppa Mellem rum, som består av danske Johanne (fløyte) , og tyske Antonia (dans) og Emily (cello), har siden slutten av juni vært på turné i Tyskland og Danmark, og fredag hadde de sin eneste opptreden i Norge. Målet har vært å finne særegne spillesteder til turneen, gjerne ofte tradisjonelle bygninger som blir brukt på nye måter. I Norge falt valget derfor på Neslandsvatn stasjon, og de ble spesielt begeistra for at stasjonen hadde sin egen black box-scene, noe som var perfekt for deres type forestilling.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nesten alt improvisert

Etter forestillinga hadde de tre kunstnerne en samtale med publikum i baren på stasjonen. De forklarte at forestillingene i all hovedsak er improvisert, slik at nesten alt som skjer på scenen blir unikt for hver enkelt opptreden. Utgangspunktet er refleksjoner rundt temaene trygghet, kaos og stillstand, og verket blir skapt gjennom improvisasjonen. Det er ingen som leder an i improvisasjonen, alt blir til i samspillet mellom dansen og musikken, med et mål om å finne sitt sanne jeg.

Det kreative nettverket på stasjonen, fredag kveld representert ved Thea Danielsen Fjørtoft og Maiken Lønnerød, har fått flere forespørsler fra utøvende kunstnere med interesse for å opptre på stasjonen, og de håper å få til jevnlige forestillinger på black box-scenen framover.

På YouTube-kanalen Drangedalsposten kan du se klipp fra forestillinga.