Julemarked: Sabrina Herbert, baker og daglig leder av Herbert Bakeri, mellom noen av gjenstandene som er til salgs på årets julemarked.

Julemarked på Herbert Bakeri

Årets julemarked er i gang på Herbert Bakeri på Låven på Holte. Her er det mange flotte produkter utstilt, alt fra lokal honning til armbånd og baderomsmatter.

– Noen av utstillerne har sine produkter til salgs hos Herbert også ellers i året, i tillegg er det flere småprodusenter som er med på julemarkedet, opplyser Sabrina Herbert, som er daglig leder av Herbert Bakeri.

Julemarked med Vipps

– Utsalgslokalene til bakeriet her i første etasje på Låven er rommelige, og vi har god plass til salgsutstilling for lokale småprodusenter. Her vil det også bli fylt på med flere produkter fram mot jul. All betaling på julemarkedet foregår med Vipps direkte til produsentene, så dette er enkelt for meg som utsalgsansvarlig å administrere, sier Herbert.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lokale produsenter

Blant de lokale som har salgsutstilling i Herbert bakeri er Elles Doelmann med flotte og kreative gjenstander skjært ut i tre, honning fra Klok birøkt, Aksana Biazuhlaya Kleiv med økologiske såper (og snart kommer det skjerf og sjal) og Bjørg Ingrid Olsen med blant annet vevde matter. Her er det også heimelaga luer og pannebånd å få kjøpt, pyntegjenstander med mer.

De desidert yngste utstillerne er søstrene Marte og Marie S. Melås på henholdsvis 13 og 11 år. Det har alt noen års erfaring som utstillere, og har tidligere blant annet deltatt på Drangedal Kunst-og husflidslags julemesse. De lager mye fint, som nøkkelringer og armbånd.

Drevet bakeri siden 2019

Herbert Bakeri: Daglig leder Sabrina Herbert foran disken på bakeriutsalget på Låven.

Sabrina og Dirk Herbert starta Herbert bakeri i juni 2019, ikke så lenge etter at de hadde flytta fra Tjøme til Drangedal. Utsalgslokale har de hatt på Låven på Holte siden september 2019. Alle bakervarer blir også produsert på Låven. Åpningsdager er fredag og lørdag. I årets sommersesong var det utvidet åpningstid torsdag-søndag, og vi hadde ungdommer ansatt som sommerhjelp, forteller Herbert.

Bakeriutsalget ligger helt inntil fylkesveien, og i tillegg til mange lokale kunder, er det mange hyttefolk som er innom og handler her på vei til hytta. Det hender rett som det er ut vi blir utsolgt for bakervarer i løpet av dagen, forteller Herbert.

Bakervarene er forskjellige typer brød og småbakst. I tillegg til de faste bakervarene kan det av og til komme noen kreative overraskelser, gjerne med innslag fra Herberts hjemland Tyskland, eller Italia.

- Det meste av bakervarene er basert på surdeig, og jeg baker med økologisk mel, avslutter Herbert, som i et par år nå har drevet bakeri og bakeriutsalg på Holte.

På Låven: I tillegg til de lokale småprodusentene som har fast utsalgssted på Holte, er det enda flere som er med på julemarkedet.
Julemarked på Låven: Aksana Biazuhlaya Kleiv har i flere år laga økologiske såper og skjerf og sjal i toveteknikk, som snart kommer på plass på Låven.
Julemarked på Låven: Bjørg Ingrid Olsen har sine håndverksprodukter med på julemarkedet.