Ønsket ferdigstillelsefrist: Kari Tisjø Tveit, Sp, fremmet forslag om at hvis det skulle gis kommunale midler til byggingen av veien mot Holtefjella skulle den veien stå ferdig senest innen 30. november 2022. Forslaget falt mot fire stemmer.

Veien til Holtefjella fikk startfrist

Et tilleggsforslag fra Ap og SV om å sette en oppstartsfrist for bygging av den nye veien mot Holtefjella om det skal gis kommunal støtte førte til hele tre gruppemøtepauser i kommunestyremøtet 11. november.

I henhold til vedtatt økonomireglement i kommunestyrets møte i juni i år skal det leveres en oversikt over framdriften på investeringer i løpet av høsten. Noen investeringer er utsatt av ulike grunner.

Jan Olav Øygarden (Ap) fremmet forslag til nytt pkt 4 i sak 63/21 Investeringsbudsjettet for 2021 - revidert budsjett, på vegne av Ap og SV.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«For å opprettholde tilskudd på Kr 800.000 må vei til Kvennhusdalen være påbegynt innen 1. juni 2022».

– Dette drar ut og nå synes vi det bør settes en frist, het det i begrunnelsen fra Øygarden.

Kari Tisjø Tveit (Sp) så den og høynet med en ferdigstillelsesfrist for veiprosjektet etter at kommunestyret hadde fått en orientering om fremdriften for prosjektet fra kommunedirektøren.

«For å opprettholde tilskudd på Kr 800.000 må vei til Kvennhusdalen være ferdigstilt innen 30. november 2022».

– Denne veien kan ta år å få ferdig, sa Tveit.

Øygarden sa at dette kunne være et tillegg til deres forslag, men i løpet av møtet og et par gruppemøter kom ikke dette forslaget formelt på bordet, selv om representanten Magnus Straume (Ap) i avstemingen trodde at forslagene var samkjørt.

Øystein Rugtveit (H) syntes begge forslagene var gode. Han var usikker på om datoene var riktige, men støttet ferdigstillelse som den riktige betingelsen å støtte.

Kommunedirektør Hans Bakke kom på banen i diskusjonen:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Utgangspunktet her er at at dette handler om avsetninger i investeringsbudsjettet. Vi i administrasjonen setter alltid frister når vi inngår avtaler. Om dere ønsker sende signaler om tidsfrister kan dere det.

Knut Bøen, Frp: - Akkurat det med datoer har jeg tiltro til at kommunedirektøren kan ordne den avtalen. Nå vet vi ikke om grunnforholda er tilstede for veien i det hele tatt. Jeg føler at vi ikke trenger ta stilling til dette her ennå. Dette ordner direktøren når de vet om den veien kan bygges i det hele.

Tveit: - Jeg har full tiltro til administrasjonen. Det er ikke det. Vi ser at den veldig nære framtida det var snakk om i fjor da vi behandla saken, drar ut i tid. De må ha ny adkomst. Vi må bli ferdig med den saken og ivareta beboerne langs Gudbrandsveien.

Jan Olav Øygardens forslag ble vedtatt mot en stemme fra Knut Bøen. Kari Tisjø Tveits forslag fikk fire stemmer og falt.

Tor Olav Holte, grunneier som blir berørt og Dag Arild Brødsjømoen, nabudsleverandør og nabo til Gudbrandsveien, ble erklært inhabile i denne delen av saken.