Heimelaga julekonsert: fra en tidligere julekonsert i Kroken kjørke.

Heimelaga julekonsert på 24. året!

Om ikke lenge er det igjen klart for det som kan betegnes som en folkefest i Kroken, nemlig to dager til ende med Heimelaga julekonsert i Kroken kjørke.

I fjor ble det digital julekonsert grunnet korona-restriksjoner, der et ubegrensa antall publikummere kunne se konserten på Heimelaga julekonserts egen YouTube-kanal. Men ingenting slår den særegne stemninga og tradisjonen med live konsert i Kroken kjørke, og arrangørene er glad for at det er mulig å invitere publikum inn i kjørka igjen i år.

Blitt en tradisjon

Heimelaga Julekonsert har vært en tradisjon siden oppstarten i 1997, og er blitt et av distriktets alle største kulturarrangementer. I 2019 passerte Heimelaga julekonsert publikummer nummer 10 000 som fant veien til konsertene. En kan trygt si at Heimelaga julekonsert har blitt hele distriktets og folkets julekonsert.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

To dager med konserter

Heimelaga julekonsert blir arrangert over to dager, 12. og 13. desember, med to konserter hver kveld. Årets fire konserter har plass til 260 mennesker per konsert som utgangspunkt.

Billettslusene åpna søndag kveld 21. november, og på under to timer var to av konsertene utsolgt. Men per nå er det fremdeles veldig gode muligheter til å få med seg førjulens viktigste julekonsert - da det er billetter å oppdrive til konsert nummer to både søndag - og mandagskveld. I år kan man enten bestille billetter på nettet selv, eller få bestillingshjelp av Servicekontoret i Drangedal Kommune dersom man trenger litt ekstra kundeservice.

– Vi ber også folk følge ekstra med fremover mot konsertene i år. Vi er jo alle litt ekstra oppmerksomme på eget ve og vel og form for tida - og det betyr at selv om det er utsolgt på enkelte konserter nå, så kan dette endre seg fortløpende, sier Rolf T. Øygarden fra Heimelaga Julekonsert.

– Håper vi kan ha full kirke

- Nå håper vi bare at vi slipper å måtte innføre noen tiltak og restriksjoner som gjør at vi må begrense publikum. Vi ønsker full kjørke av blide, entusiastiske mennesker uten munnbind! Samtidig så er vi klar over at koronasertifikat kan inntreffe på et eller annet tidspunkt, men det er noe som er gjennomførbart sånn vi ser situasjonen nå, sier Øygarden.

Konserten har sin egen Facebook-side som blir oppdatert fram mot konsertkveldene.

Nært og personlig

Om programmet i år holder gjengen foreløpig kortene tett om brystet, men tradisjoner og forventninger tuller ikke gjengen for mye med: Det er faktisk ganske vanskelig å velge ut låter og sanger - for det er så mange som har spesielle minner og forhold til hva vi framfører og alle har sine favoritter; både publikum og oss selv, sier Bård Øygarden, som har vært med helt siden oppstarten i 1997.

– Samtidig så er nok inntrykket vårt etter at vi har øvd og sunget i sammen i år at konserten vil fremstå veldig nær og personlig i mye av formidlingen. Vi krysser fingrene både for latter, tårer, rockefot, ettertanke, gåsehud og høytidsstemt forventing gjennom halvannen time som konserten er tiltenkt å vare, repliserer Janne Windegaard.

En viktig julekonsert for mange

Heimelaga Julekonsert er mye mer enn bare en julekonsert; Gjennom årenes løp har konserten vokst enormt i popularitet og interesse - langt på utsiden av Vestmarregionen - og konsertgjengen trekker publikummere som ene og alene kommer til konsert med tre timers reisevei, og det uten å kjenne de involverte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Samtidig er Heimelaga Julekonsert noe mer enn bare å være stor og populær; Den gir noe tilbake til de som trenger det aller mest. I år som tidligere år oppfordrer konserten folk til å være rause med pengegaven som tas opp under konsertene, hvor overskuddet går til Frelsesarmeens arbeid lokalt i Drangedal og Kragerø. Over en million kroner har kommet inn gjennom årenes løp!