forlenget frist: Konsesjonen for å bygge Lauvstad kraft var nær ved å utløpe 31. mars i år, da det var gått fem år siden NVE ga konsesjon. Nå har utbyggerne fått forlenget fristen med fem nye år, til 31. mars 2026. På seinsommeren i år startet grunnarbeidene til rørtraseen, her med grunneier Kjetil Bergan (t.v.) og konsulent Thomas Lia.

Utsatt frist på Lauvstad

20. januar i år søkte utbyggerne av Lauvstad kraftverk i Tørdal om å få forlenget byggefristen for bygging av kraftverket med fem år. Drøyt 10 måneder seinere har NVE besvart henvendelsen og godkjent forlengelsen til 31. mars 2026.

Lauvstad kraftverk AS fikk konsesjon til å bygge kraftverket 31. mars 2016, og fristen var i ferd med å utløpe. I sommer startet arbeidet med ledningstraseene opp. Ved at utbyggerne nå har fått forlenget fristen, unngår de at konsesjonen faller bort.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter NVEs vurdering er ikke saken så omfattende at det kreves kunngjøring og bred offentlig høring. Søknaden om forlenget byggefrist sendes derfor bare på avgrenset høring til Drangedal kommune, Vestfold og Telemark fylkeskommune og Statsforvalteren i Vestfold og Telemark, heter det i svarbrevet fra NVE.

Frist for innsending av høringsuttalelser er satt til 24. desember 2021.