Asfaltarbeider: Asfaltlista er vedtatt i fylkestinget.

Her blir det bedre veier i Drangedal til neste år

Fylkestinget vedtok onsdag budsjett- og økonomiplan for neste år, og dermed også hvilke strekninger i fylket vårt som planlegges utbedret i 2022. Dette gjelder både fylkesvei og gang- og sykkelveier.

I Drangedal får disse strekningene ny asfalt:

Fylkesvei 38: Straume kryss fylkesvei 356–fylkesvei 38 Drangedal sentrum - 7 790 meter

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fylkesvei 38: Bostrak kryss fylkesvei 358–Rydland - 967 meter

Fylkesvei 38: Furuheim–Lone -872 meter

Fylkesvei 3374 Arm til Neslandvatn stasjon - 513 meter

Fylkesvei 3374 kryss Arm til Neslandvatn stasjon -131 meter

Disse gang- og sykkelveiene skal få ny asfalt:

Fylkesvei 38: Drangedal - 576 meter

Fylkesvei 3310: Drangedal - 110 meter

I tillegg til dette skal vi legge asfalt, et såkalt slitelag, på strekningen fylkesvei 3374 Neslandsvatn-Heldøla, der vi gjorde en større jobb med dypstabilisering i fjor sommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Arbeidet med å sikre gode og trafikksikre fylkesveier er blant det viktigste vi som fylkespolitikere gjør for folk, næringsliv og industri i fylket vårt. Selv om vi ikke er der at vi klarer å ta igjen vedlikeholdsetterslepet – som er beregna til 5 milliarder kroner – er vi svært glade for å kunne prioritere disse tiltakene, sier leder for hovedutvalg for samferdsel, Arve Høiberg (A).

Det totale asfaltbudsjettet er på 85 millioner kroner, etter at fylkestinget gjennom budsjettbehandlinga bevilget 15 millioner ekstra til asfalt for neste år. Hvilke strekninger dette vil komme til gode er ennå ikke klart.

– Vi gjør det vi kan for å sikre at fylkesveiene våre er trygge. Vi får på plass en rekke trafikksikkerhetstiltak over hele fylket, både fylkesveier og gang- og sykkelveier får ny asfalt, og ikke minst bruker vi pengene våre på mer dyptgående og langsiktige tiltak for å oppgradere veimassen - tiltak som vil vare, sier Høiberg.