Påminning hjelper: I disse dager sender Siw Bastnes (tv.) og Hilde Tveit Kirkeby ut påminninger om mulighet til å ta 3. vaksinedose. Kommunalsjef Hilde Molberg (bak) berømmer oppslutningen om koronavaksinering i Drangedal.

Tid for 3. vaksinedose

Nå er det på tide å bestille time for 3. vaksinedose for de mellom 45 og 75 år. De siste dagene har det blitt sendt ut påminnelse på sms til denne aldersgruppen der det for de fleste i januar er 20 uker siden 2. dose koronavaksine. Det er også mulig å bestille 1. eller 2 dose.

Siw Bastnes og Hilde Tveit Kirkeby har sendt ut påminnelser på sms til aldersgruppa 45 til 75 år om at det nå er mulig å bestille time til koronavaksinering dose 1, 2 og 3. De understreker at for å få denne sms'en må man være registrert med telefonnummer i folkeregisteret. Det er derfor ikke alle i aldersgruppa som får påminnelsen, men dager som er satt opp for vaksinering i januar blir også annonsert i lokalpresse og på kommunens hjemmeside.

Hjelper til med bestilling

I sms'en er det vedlagt en link man kan gå inn på for å bestille time selv. De som synes dette er vanskelig kan ta kontakt med Servicekontoret for bestilling av time.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hilde Kirkeby kan opplyse at 3. dose vaksine for de ansatte i barnehage og skole alt er lagt inn bestilling på. Kommunalsjef for helse og velferd Hilde Molberg kan opplyse at alt helsepersonell allerede har tatt 3. dose.

– I Drangedal setter vi kun Pfizer- vaksine. De som vil ha Moderna-vaksine kan henvende seg til vaksinesentrene i Skien og Porsgrunn. De tar i mot bestillinger fra andre kommuner på denne vaksinen, opplyser Molberg.

Håper å få vaksinert flest mulig

– Vi håper å få vaksinert flest mulig av de som kan ta 3. dose på vaksineringsdagene vi har satt opp i januar. Vi ser at det hjelper å sende ut påminnelse - hittil har vi sendt ut 400 påminnelser og omkring 200 har allerede bestilt vaksine. Vi bør klare å få 400 stk. som bestiller innen uke 2 for å fylle opp alle vaksinetimene vi har, sier Kirkeby.

– Vi har lagt opp vaksineringstidene slik at de burde være tilgjengelig for alle, med to kvelder og to lørdager i tillegg til på dagtid. Torsdag kveld denne uka er det også mulighet for drop in for vaksinering. Vi er veldig godt i rute, og folk er flinke til å bestille time. Så og si hver uke er det også noen nye som henvender seg for å få 1. vaksinedose. I uke 50 var det hele 22 stk. som bestilte 1. vaksinedose. Det er vi veldig glad for, sier Molberg fornøyd.

Høy vaksineringsgrad i Drangedal

– I Drangedal ble det i 2021 satt hele 7033 vaksinedoser. Oppslutningen om koronavaksinering har generelt vært veldig god i Drangedal, og ikke minst vil jeg berømme vaksineringsteamet som har stått på gjennom hele perioden. Av alle vaksinedoser er det bare 1 dose som måtte kastes i fjor - jeg kjenner ikke til andre steder i landet med slike tall å vise til! Det har gått sport i å få til dette, og alle ære til både vaksineringsteamet og folk som har blitt ringt til og har stilt opp på kort varsel for å få vaksine som ellers måtte kastes, avslutter Molberg.