Kortere åpningstid: På grunn av nedskjæringer i kommunen blir åpningstida på biblioteket redusert.

Reduserte åpningstider på Drangedal bibliotek

Fra januar er det reduserte åpningstider på biblioteket. Det er åpningstida på tirsdager som må kortes inn på grunn av nedskjæringer i kommunen, opplyser biblioteksjef Lasse Robertsen.

Det er økonomiske nedskjæringer jevnt over i hele kommunen og det har ramma flere sektorer. For kulturavdelingens del er det bibliotek og Tokestua som har fått nedskjæringer på sine budsjett.

Trist med nedskjæring

– Jeg synes det er veldig trist at det ble reduksjon på bibliotekets budsjett. Nedskjæringene på bemanning går ut over åpningstidene. Tirsdager blir det noen færre timer åpent enn før, sier Robertsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Biblioteket er åpent fire dager i uka, og tirsdager er den dagen vi har kveldsåpent. Det er et godt tilbud til de som ikke har mulighet til å besøke biblioteket på dagtid. Biblioteket kommer derfor til å fortsette med kveldsåpent på tirsdager, men må kutte åpningstid på formiddagen og stenger en time tidligere på kvelden.

Mange digitale tilbud

Åpningstider og dermed tilgang til biblioteklokalet for låntakerne blir redusert, men Robertsen vil gjerne minne gamle og nye lånere om de mange digitale tilbuda lånerne har tilgang til gjennom bibliotekets hjemmesider.

På hjemmesida til Drangedal bibliotek finnes det linker til aviser, ukeblader, musikk, film, e-bøker og gamle historiske bilder for å nevne noen av tilbudene du som låner har gratis tilgang til. På hjemmesida kan du også logge deg inn for å sende bestillinger, fornye lån, sende meldinger til biblioteket m.m.

Får tak i det meste

– Det er selvsagt bare å ta kontakt utenom åpningstider også, jeg er tilgjengelig på både telefon og epost. Biblioteket har også en egen Facebookside der det blir lagt ut aktuelle ting og nyheter, sier Robertsen.

– Biblioteket kan som regel få tak i det meste som lånerne etterspør. I utgangspunktet er hele verden tilgjengelig. Vi prøver først å skaffe det fra andre bibliotek i Norge, så Norden og så resten av verden. Noe av det mest spesielle jeg har klart å få tak i er et eldre filosofisk verk av en obskur tysk forfatter. Det fikk jeg etter mye leting tak i fra et college i USA, minnes Robertsen.

– Nyeste tilbudet vi starta opp med i forbindelse med koronapandemi og en periode med publikumstengt bibliotek er bokpakker. Folk kan henvende seg til biblioteket og bestille det de vil ha eller komme med ønske om «overraskelse-bokpakke», så avtaler jeg leveringstid med låneren. Dette fungerte så bra at tilbudet har fortsatt etter gjenåpning, avslutter Robertsen.