I FORM: Ida Emilie Herfoss gjorde en så god figur i lørdagens norgescuprenn at hun igjen ble topp tre i et stort nasjonalt renn.

Ida Emilie fikk en kjempestart på det nye idrettsåret i Os

Ida Emilie Herfoss fikk en kjempestart på det nye idrettsåret da hun ble nummer tre i lørdagens norgescuprenn i Os. Drangedal-jenta var med og kjempet om seieren selv om hun pådro seg tre strafferunder.

Marit Ishol Skogan som vant vartet opp med feilfri skyting. Det var 34 sekunder som skilte henne og Herfoss. Jenta som ble nummer to skjøt også feilfritt. Hun var 18 sekunder foran Ida Emilie som var klart best i sporet av de tre. Det vil nok landslagsledelsen merke seg når de skal ta ut løpere til den neste IBU-cuprunden i Slovakia. For det er vanskelig å hevde seg internasjonalt uten å gå fort på ski. Det gjør i aller høyeste grad den erfarne drangedølen om dagen.

-Jeg bruker som oftest å gå fortere på nyåret enn jeg gjør før jul. Det har nok først og fremst sammenheng med at jeg trenger skikkelige gjennomkjøringer før jeg får opp farten. I jula fikk jeg en veldig god treningsperiode ettersom det var fine treningsforhold på Gautefall. Det var faktisk bedre snøforhold der enn på Lillehammer. Det gjorde at jeg fikk flere kvalitetsøkter, sier Herfoss som mange ganger har funnet formen i kjent omgivelser i heimfylket.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Var offensiv på fellesstarten

Ida Emilie Herfoss var offensiv på lørdagens fellesstart i Therese Johaugs heimtrakter. Hun sparte ikke på kruttet og gikk tøft i løypa. Herfoss som har fått noen fjerdeplasser i norgescupsammenheng, hadde veldig lyst på pallplassering denne gangen. Drangedølen som flere ganger har representert Norge internasjonalt, tok føringen mellom tredje og fjerde skyting. Det gjorde at hun var i posisjon til å vinne hele løpet da hun kom inn til fjerde skyting.

-Jeg fikk dessverre to runder der. Men jeg er totalt sett fornøyd med at jeg får ned 17 blinker og går mitt klart beste langrenn i vinter. Jeg følte at jeg hadde mye mer å gå med denne gangen, sa Herfoss som også hadde en god avslutning på løpet. Hun ville med en strafferunde mindre på siste skyting, ha kapret annenplassen med god margin. Med fullt hus hadde det blitt seier på Herfoss som nå får betalt for den gode treningsjobben hun har lagt ned.

Vil utenlands i vinter

Det er mest sannsynlig lenge siden den fysiske formen har vært så god. Når hun samtidig får det til på standplass så blir totalen bra. Ida Emilie er veldig fornøyd med at hun nå er i posisjon til å kjempe om representasjonsoppgaver igjen. Et av vinterens stor mål er å gå så fort at hun får representere Norge i IBU-cupen.