Deltar i VM i snøsport for parautøvere: Vilde Nilsen, her fra en treningsøkt på Gautefall biathlon for et par år siden. Alle sommerferier siden barndommen har hun tilbrakt i Drangedal med familien.

Vilde Nilsen ble verdensmester i sprint

Lørdag var Vilde Nilsen (21) klar for øvelsen langrenn sprint, klassisk i VM i snøsport for parautøvere. Dette var hennes tredje øvelse i mesterskapet. I første og andre øvelse ble det henholdsvis gull og sølv, og i dag var det klart for ny medaljejakt.

Vilde Nilsen vant prologen og satte dermed tida for semifinalene, som ble arrangert som en jaktstart. Vilde gikk i første semifinaleheat. Hun gikk opp i tet halvveis i løpet og hadde videre full kontroll på feltet inn til mål, og var klar for finale i tydelig medaljeform.

Det føltes veldig bra, og kruttet var absolutt ikke brukt opp før finalen, sa Vilde Nilsen til NRK-reporterne etter semifinaleløpet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I finalen gikk Vilde raskt opp i tetsjiktet og inn på arenaen fikk hun et større forsprang. De siste meterne kontrollerte hun inn mot mål, og vant med fire sekunder. Dermed ble det nytt gull på Vilde Nilsen.

De siste dagene hadde hun forberedt seg godt mentalt og med god mat, og var var veldig letta, glad og stolt for å ha klart å ta gullet.

VM på hjemmebane

VM i snøsport for parautøvere arrangeres på Lillehammer fra 13. januar til 23. januar. Her samles for første gang eliten i både alpint, langrenn, snowboard og skiskyting til et felles VM. Dette er det største idrettsarrangementet for parautøvere på norsk jord siden Paralympics i 1994.

Drangedalsposten har tidligere denne uka omtalt medaljeløpene til Vilde Nilsen i VM i snøsport på Lillehammer. Nilsen, med farsslekta fra Drangedal, er født og oppvokst i Tromsø og går for Kvaløysletta skilag. Hun bor nå i Lillehammer. Hun fikk lineær sklerodermi i venstre fot og hofte da hun var åtte år gammel, som har gitt nedsatt styrke og bevegelighet, samt ulik beinlengde. Hun begynte med paraidrett da hun var 14 år gammel.