Jan Terje Dahle: Arkivfoto fra en annen anledning

Innbruddstyver har tømt Jan Terjes verksted i Tørdal

Jan Terje Dahle i Tørdal har blitt frastjålet verktøy og utstyr for store verdier og hans far har blitt frastålet vedutstyrslageret sitt fra samme verksted. Nå advarer han andre og ber folk følge med.

Det var tirsdag ettermiddag Jan Terje Dahle oppdaget tyveriet.

- Det må ha skjedd natt til i går, sier Dahle til Drangedalsposten. Han bor på Dale i Tørdal, men dette verkstedet ligger litt skjult ved hovedveien gjennom Tørdal. Tyvene trengte derfor ikke ta seg inn til tunet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tyvene har klipt hengelåsen, tømt hyllene for verktøy og utstyr. Blant annet har de forsynt seg med sju motorsager.

– Men de har tydeligvis ikke fått med seg alt. Det står igjen to kasser som de har fylt fra hyllene og så har de satt på en ny hengelås på døra, forteller Dahle. Han er ikke tvil om at tyvene har planer om å komme tilbake.

Dahle kontaktet politiet så snart han hadde oppdaget innbruddet, blant annet med et håp om at et politisperrebånd kunne vise at det var oppdaget. Politiet kunne imidlertid ikke komme tirsdag, så Dahle satte opp sitt eget sperrebånd. Onsdag kommer politiet på åstedsbefaring. Til da skal Dahle prøve å ha klar lista over alt som er stjålet fra et verksted som har vært brukt i veldig mange år også av hans far.

– Det er verktøy og redskaper for flere hundre tusen i hvert fall, sukker Dahle. Han har snakket med naboene, men de har ikke sett noe.

Sent tirsdag kveld fortalte han om innbruddet på Facebook, for å advare andre i nærområdet og be folk følge med. I tråden under kommer det fram at det har vært flere tyverier i Tørdal i det siste. Politiet er orientert.

Patruljen kom fram ca 1230 og holder på med åstedsbefaring.