Opplag: Drangedalsposten har har en fremgang på de rene digitale abonnementene viser opplagskontrollen for 2. halvår 2021.

Halvparten opp, halvparten ned

Landslaget for lokalaviser (LLA) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) la fram nye opplagstall for hele avisbransjen i dag onsdag. Drangedalsposten har en nedgang i forhold til 2. halvår 2020, og en nedgang fra 1. halvår 2021 som er minimal.

Drangedalsposten har nå et godkjent opplag på 1798. Abonnentene fordeler seg slik: Kun papiravis 110, kun digitalt abonnement 286, komplettabonnement med både papiravis og digitalt abonnement 1402. Det er fremgang på de rene digitale abonnementene, mens nedgangen finner vi på papirabonnement og komplettabonnement. Dette er i tråd med den nasjonale trenden der det er digitale abonnement som øker mer og mer.

LLAs medlemsaviser øker totalopplaget med 3996, en økning på 1,1 prosent. Blant LLAs over 100 lokalaviser går omtrent halvparten av avisene litt frem, den andre halvparten litt tilbake – når vi i dag sammenligner netto opplagstall for andre halvår 2021 med andre halvår 2020. Dermed fortsetter trenden vi har sett over mange år: Alt i alt er lokalavisenes opplagstall stabile.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Til liks med veldig mange andre, har lokalavisene lagt bak seg tøffe tak gjennom pandemien. Vi er stolte over alt lokalavisenes eiere og medarbeidere likevel har klart å få til av livsviktig journalistikk for innbyggerne. Når vi nå opplever andre uroligheter i Europa, er også det en påminnelse om hvor viktig det er med en fri og uavhengig presse. Lokalavisene betyr mye for et levende lokaldemokrati, sier LLAs generalsekretær Tomas Bruvik.

– I tillegg er lokalavisene en nyttig mediekanal for lokale og nasjonale annonsører, sier LLAs generalsekretær Tomas Bruvik.